Başkan Aydın, mesajında, doğru, tarafsız ve ilkeli haber anlayışıyla hareket eden gazetecilerin, yaptıkları çalışmalarla yaşanan gelişmeleri kayıt altına alıp siyasi, kültürel ve tarihi bir arşiv oluşturduklarını söyledi.

Sosyal bir varlık olan insanın, yaşamı boyunca iletişim içinde kalmak ve başta yaşadığı çevre olmak üzere dünya üzerinde meydana gelen olaylarla ilgili bilgi sahibi olma zorunluluğuna işaret eden Başkan Aydın, mesajında şunları kaydetti:

İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazeteciliğin, insanlara objektif haber ve doğru bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu vardır. İşte bundan dolayı gazetecilik sadece haber aktarmak değildir. Gazetecilik, bir yönüyle en küçük yerleşim yerinden başlayarak şehirlerin ve ülkelerin tanıtılmasına, markalaşmasına, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine, eğitim, sağlık ve spor alanlarında tam bir cazibe merkezi haline gelmesini önemli katkılar sağlamaktır. Gazetecilik aynı zamanda ülkesinin, devletinin ve milletinin bekası için en ön safta mücadeleye katılmak, ülkesinin, devletinin ve milletinin onurunu ayakta tutarak halkın milli mücadele ruhunu diri tutmaktır. Bunun en güzel örneğine 15 Temmuz 2016 tarihinde karşı karşıya kaldığımız hain darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren devletinin ve milletinin yanında yer alan gazetecilerin ve basın yayın organlarının, kamuoyunu doğru bilgilendirerek bu hain darbe girişiminin bastırılmasında ne kadar etkili olduğuna hep birlikte şahit olduk. Milletinin yanında, tarafsız ve ilkeli duruş ortaya koyan, memleketimizin her alanda gelişmesine çok önemli katkılar sağlayan yerel ve ulusal basın mensuplarımızın bugüne kadar gösterdikleri duruş, gayret ve üretkenliği bundan sonra da aynı hassasiyetle sergileyeceklerine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, aileleri ve sevdikleri ile birlikte mutlu yılar, meslek hayatlarında başarı ve kolaylıklar diliyorum.”

Editör: TE Bilişim