CHP İlçe Başkanı Ateş’in, geçtiğimiz günlerde yaptığı; AK Parti’nin yerel basın üzerinde oluşturduğu ekonomik ambargoya ilişkin açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Ateş’in açıklamasının üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün bir toplantı esnasında; “Basın ile ilgili konulara artık partimiz bakıyor, ben karışmıyorum” dediği iddiaları ise tartışmalara farklı bir boyut kazandırdı.  

Güngör’ün yerel basın için kullandığı skandal ifadeleri son derece vahim bulduğunu kaydeden Ateş, bir basın açıklaması yaparak Güngör’ün partinin değil halkın neferi olması gerektiğini belirtti.

Başkan Ateş, şunları söyledi: “Geçen hafta da daha önce de ısrarla üzerinde durduğumuz basına yönelik üstü kapalı bir ambargonun kalkmasının gerektiğini söylememize rağmen her geçen gün ilginç bazı açıklamalar ve karşı karşıya kalıyoruz. Geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör’ün bir toplantı esnasında; ‘basın ile ilgili konulara artık partimiz bakıyor ben karışmıyorum’ dediği iddia ediliyor. Bu son derece vahim talihsiz açıklama gerçekten inanamadım. Buradan sormak istiyorum:  Sayın Hayrettin Güngör! Siz sadece AKP'nin mi Belediye Başkanısınız yoksa tüm Kahramanmaraş'ın mı Belediye Başkanısınız? Eğer tüm Kahramanmaraş'ın Belediye Başkanı iseniz sizin belediyenizin basın işlerine niye partiniz bakacak? Belediyenin basın işleri ne iş yapar? Orada görevli olan kişilerin basın ile temas kurmayacaklarsa görevleri nelerdir?”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e; “Belediyede başka hangi işlere partiniz bakıyor Örneğin personel alımı ile ilgili konuya partiniz bakıyor mu? Alınacak personel ile ilgili listeler partiniz tarafından mı hazırlanıyor?” sorularını da yönelten Ateş, şöyle devam etti: “Bu soruların cevabını çok merak ediyoruz. Eğer bazı işlere ve hizmetlere partiniz bakıyor ise Ilıca'nın yapılmayan yolundan, Fatmalı’nın içinde her türlü pislik bulunan ve yıllarca bu depodan Fatmalı’ya su içirilmesinden, Beşen’e tanker suyu içirilmesinden, Aksu Çayı’nın zehir akmasından, Kahramanmaraş'taki hava kirliliğinden, yapılamayan yollardan da partimiz mi sorumlu? Belediyenin işlerine Parti bakacaksa belediye niye var? Neredeyse bir yıl olacak. Artık laf değil icraat görmek istiyoruz, hizmet istiyoruz.”