Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için AK Parti İl Başkanlığına geçtiğimiz günlerde müracaatını yapan Kentsel Dönüşüm Uzmanı ve Harita Mühendisi Mustafa Buluntu, seçim çalışmalarına da hızlı başladı.

Bu kapsamda öncelikle ilçelerle istişarelerine başlayan buluntu Afşin, Nurhak, Ekinözü, Elbistan ve Göksun ilçelerinde hem Ak Parti teşkilatları hem de vatandaşlarla bir araya geldi.

Pazartesi İtibarıyla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığına müracaat ettiğini söyleyen Buluntu, ziyaret ettiği ilçelerde kendini tanıttı;

"İstanbul Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden 1992’de mezun oldum. Kentsel Dönüşüm konusunda yüksek lisans yaptım. AK Parti’nin Kurucularındanım. ilk kurulduğu yıllarda merkez ilçe başkan yardımcısı olarak görev yaptım. Daha sonraki yıllarda da birçok görevde bulundum ve teşkilat başkanlığı yaptım il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. Yaklaşık 2009-2011 yıllarına kadar da AK Parti’de faaliyetlerim devam etmiştir. Aynı zamanda tekstil firmamız var dokuma kumaş üretimi yapıyoruz, Koton Mensucat adı altında. MÜSİAD Şube Başkanı görevimden aday adaylığı için istifa ettim. Ayrıca Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulundaydım ve Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde Müteşebbis ve Yönetim Kurulundan da aday adaylığı süreci için istafa ettim"

Teşkilatın değeri ve önemi çok iyi bildiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Buluntu, "Gerçekten teşkilattaki arkadaşlarımız burada hiçbir maddi menfaat beklemeden kendi canla başla hizmet etmekte davamıza partimize burada bu bayrağı taşımaktalar."dedi.

Buluntu, konuşmasına şöyle devam etti.

Büyükşehir belediye başkanı benim arkadaşım, diğer belediye başkanları da bizim arkadaşlarımız. Bu bayrak yarışı. Neticede bu göreve birçok talipli arkadaşlarımız var. İnşallah görev bize nasip olursa biz de şehrimiz için bir takım hedeflerimiz var onları gerçekleştirmek istiyoruz.

Çünkü biliyorsunuz ki cumhurbaşkanımızın da hedefleri 2023, 2053, 2071 gibi birçok hedefler açıkladı. Biz de istiyoruz ki şehrimizin misyonu ve vizyonu bu hedeflerle beraber aynı şekilde. Nasıl ki Kahramanmaraş sanayileşmede özellikle tekstil noktasında birçok ileri noktalara geldiyse şehirleşme anlamında da aynı vizyon ve misyonla devam etsin istiyoruz. "

Kahramanmaraş büyükşehir belediye başkan aday adayı Mustafa Buluntu, ziyaretlerinin sonunda yaptığı değerlendirmelerde ise aday adaylığı sürecine yönelik konuştu.

Ak Parti’de görev aldığı süreçleri değerlendirerek konuşmasına başlayan Buluntu, şu açıklamayı yaptı; Tabi temayülde de ben teşkilattan geldiğim için teşkilat mensubu kardeşlerimizden gençlik kollarımızdan ilçe başkanlığımızdan kadın kolları kollarımızdan tabi temayülde ben destek istiyorum.

Tabi hizmet çok önemli. Fakat bunu yaparken de ortak akıl da çok önemli.

burada önemli olan şu; bence her ilçeye hangi hizmetin yapılacağını biz buradaki arkadaşlarımızla karar vermemiz lazım. çünkü buranın önceliklerini sizler burada yaşıyorsunuz neticede. Buranın Önceliklerini Neler Yapılması Gerektiğini İlçenin nelere ihtiyacı olduğunu siz bizden çok daha iyi biliyorsunuz. İnşallah Allah nasip ederse de göreceksiniz ki belediyecilik noktasında biz burada sizlerle beraber teşkilatımızla uyumlu bir şekilde ciddi manada hizmetler yapacağımız kanaatindeyim.

Ben teşkilattan geldiğim için teşkilatsız burada hiçbir şey yapma taraftarı değiliz. Önemli olan teşkilat çünkü. Biz ne yaparsak yapalım en iyi belediyecilik de yapsak teşkilatın gönlünü kazanamazsak teşkilatımız o hizmetlere sahiplenmezse burada yer edinme şansımız yok. Dolayısıyla ortak akıl noktasında çok emin olabilirsiniz inşallah burada ne yapılacaksa biz teşkilatımızla bir beraberiz.

En Uzak İlçemiz Nurhak'tan başlayarak, Ekinözü, Elbistan, Afşin ve en sonda Göksun ilçemizi ziyaret ettik. İlçe başkanlarımızla bir araya geldik, teşkilat başkanlarımızla bir araya geldik. İlçe yönetim kurulu üyelerimizle bir araya geldik ve çıktığımız bu yolda onlardan destek istedik. ilçelerimizin sorunlarını dinledik, teşkilatımızın sorunlarını dinledik, çözüm önerilerini dinledik. biz kendi projelerimizi anlattık. çok verimli bir toplantı oldu. Gerçekten bu diğer ilçelerimizde de devam edecek, sahada biz her zaman var olacağız süreç tamamlanıncaya kadar inşallah ve süreçten sonra da Allah nasip ederse her gün sahadayız. Ben bu 5 ilçemize de, ilçe başkanlarımıza ve teşkilat mensuplarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah diğer ilçelerimizi de en kısa sürede bu çalışmalar kapsamında tamamlayacağız."