Olay, geçen yıl 26 Ekim'de Doğukent Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Ö.Ö., rapor almak için aile hekimi Lütfi Tiyekli'ye başvurdu.

Tiyekli, sistemde yaptığı kontrolle Ö.Ö’nün temaslı olup karantinayı ihlal ettiğini tespit etti.

Bunun üzerine Tiyekli, rapor isteyen Ömer Özbiner'in karantinayı ihlal ederek hem kendisinin hem de aile sağlığı merkezindekilerin sağlığını tehdit ettiğini belirterek evine dönmesi gerektiğini söyledi.

İddiaya göre, Ö.Ö, Lütfi Tiyekli'ye hakaret edip aile sağlığı merkezinden ayrılarak 184 Nolu Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ni (SABİM) aradı.

Telefona çıkan görevlilere "Bu adamı dövsem haklı mıyım, haksız mıyım? Sonra doktorları neden dövüyorlar, doktor dayak yemeyi hak ediyor, gırtlaklamamak için kendimi zor tutuyorum. Doktora bir şey yapmamak için dışarıya çıktım" diye konuştu. SABİM görevlileri de Dr. Lütfi Tiyekli ile iletişime geçerek hastanın kötü bir şey yapabileceğini, bu nedenle dikkatli olması konusunda uyardı.

Tiyekli de Ö.Ö hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

'VATANDAŞIN HAKLI OLDUĞUNA ÖRNEK VERMEK İÇİN SÖYLEDİM'

Ö.Ö hakkında hakaret ve tehdit suçlarından Kahramanmaraş 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Ö.Ö, hiçbir şekilde tehdit ve hakarette bulunmadığını, doktoru şikayet etmek için SABİM'i aradığını öne sürerek "Konuşmamda televizyonda izlediğim vatandaş ve doktor kavgalarını başıma gelince, vatandaşın haklı olduğunu gördüm. Bunu örnek vermek için 'Böyle doktorlar dayağı hak ediyor' diye söyledim" dedi.

Ö.Ö, hakaret suçundan 4 bin 560 lira, tehdit suçundan da 2 bin 240 lira olmak üzere 6 bin 800 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, Ö.Ö hakkında daha önce yargılandığı davada aldığı cezayı göz önünde bulundurarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

'TAZMİNAT DAVASI DA AÇACAĞIM'

Karar hakkında konuşan Dr. Lütfi Tiyekli, cezanın yetersiz olduğunu söyledi.

Karantinayı ihlal ettiği için Ö.Ö’nün evine dönmesi konusunda uyardığını, bunun karşılığında hakaret ve tehdide maruz kaldığını belirtti.