Ali Türk’ün BTP il başkanı seçildiği kongrede konuşan Hüseyin Baş’ın açıklamaları şöyle:

DİYANET’İ ATATÜRK GİBİ İŞLETELİM

Bana 'Diyanet kapatılsın' dediler. ‘Niye’ dedim. ‘Bütçesi şu kadar’ dediler. Dedim ‘daha fazla olsun’. Biz Diyanet'e bütçe mi ayıramıyoruz. Bizim derdimiz bu mu? Atatürk'ün kurduğu Diyanet'in bu ülkeye zerre kadar zararı var mıydı? O zaman Diyanet'i Atatürk gibi işletelim ve açık kalsın.

ÖTV ADINA MİLLETE ZULMEDİLİYOR

ÖTV'yi kaldıracağım dedim. Adamlar 20 senedir ülkeyi yönetiyor, 30 senedir muhalefet ediyor hiç akıllarına gelmemiş, ben söyleyince hepsi ÖTV kaldırma yarışına girdi. Siz ÖTV'yi kaldırırsınız ekonomiyi batırırsınız, ben ÖTV'yi kaldırırım ekonomiyi kurtarırım. Çünkü benim bunu kaldırmam insanlar araba, cep telefonu alsın diye değildir. Benim ÖTV'yi kaldırmam bu insanlara yapılan zulmü yok etmek içindir. ÖTV adı altında millete zulmediliyor.

BABASI ÇOCUĞA FAİZLE HARÇLIK VERİR Mİ?

Hükümet çiftçiye 100 lira para veriyor. Sonra 'bana 120 lira olarak geri öde' diyor. Babası çocuğuna faizle harçlık verir mi? Devlet niye benden faizle para alıyor. Bu devlet bizim babamız, hamimiz değil mi? Biz devletimiz için her şeyimizi feda ederiz. Niye? Çünkü bana sahip çıkar. Ama devletin suçu yok, suç hükümette. Öyle bir devlet yönetiyor ki çiftçiye 100 lira veriyor, 120 lira olarak geri alıyor. Mantığa bak! Bunlar ülke kurtaracak, milleti şahlandıracak.

Fatih Ceyhan’dan belediye personeline yüzde 50 zam müjdesi Fatih Ceyhan’dan belediye personeline yüzde 50 zam müjdesi

DEVLET BÜYÜĞÜMÜZÜN BİR SÖZÜ VAR

Ölmeden önce emekli olmak artık büyük bir başarı. Şimdi müjdeyi verelim. Afaki konuşmuyorum, gerekli çalışmayı sosyal politikalardan sorumlu genel başkan yardımcımla yapacağım. Ortalama yaş söylüyorum, bir insan 55 yaşından sonra çalışmayacak. Bu yaş 50 olur, 45 de olabilir. Bunun üzerinde çalışacağız ama maksimum 55 olacak. Evi verdik, arabayı verdik bir de emekli ettik Türk milletini... Bütün bunlar niye yapıyoruz onu da söyleyeyim. Bir devlet büyüğümüzün bir sözü var. Sevdiğim bir söz; ‘itibardan tasarruf olmaz’ arkadaşlar. Bu milletin itibarı için bunları yapacağız.

Editör: TE Bilişim