KSMMMO'nun Bugün gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimleri öncesinde yaklaşık 1 aydır süren seçim çalışmalarının sonuna gelindi. Mali Müşavirler Odası başkanı olmak için adaylık sürecinde Mevcut başkan Halit Alcı'nın yanı sıra yeni adaylar Abdullah Kalın ve Aydoğan Düzgüner meslektaşlarının oylarına talip oldu.

Mali Müşavirler Odasının 23. Genel Kurulunda konuşan ve kendini tanıtan Başkan Adayı Aydoğan Düzgüner, sözlerine Anneler gününü kutlayarak başladı. Anneler Günü dolayısıyla tüm annelerin, kadınlarımızın Anneler Gününü kutluyorum, Şuan hastanede yatan meslektaşımız Ramazan Dobooğlu beyefendiye acil şifalar diliyorum diyen Düzgüner şunları kaydetti;

''Arkadaşlar, konuşunca, senaryolar çizince kulağa ne kadar hoş geliyor böyle. Biz ne kadar iyi bir bütçeye sahipmişiz ki, biz ne kadar iyi paralar kazanıyoruz ki, neler yapıyoruz neler. Ama ne yazık ki biz şuan odamız bütçesi tam takır boş bakır yani biliyor musun. Sigortaya ödeyemiyoruz. Hizmet yapacak durumda değiliz. Biraz gerçekçi olmamız gerekecek arkadaşlar. İnsanları Avrupalara ya da tatillere götürmek, programlar yapmak mesele değil. Para olursa, gerçekçi olursak herkes bu projeyi yapar. Bu sosyal etkinlikleri yapar. Arkadaşlar biz önce şunu konuşmalıyız; Biz, haksız rekabet nedir? Benim genç meslektaşım ne yapıyor? Benim dersleri olmayan, işi bozuk olan genç meslektaşlarım, stajyerim ne yapıyor? İhtiyaçlarını nasıl karşılıyor? Birilerine destekler kenetlenirken, diğerleri için ne yapıyoruz ?''

Koltuk sevdasından kurtulalım ve kucaklaşalım diyen Aydoğan Düzgüner, ''Bilirkişili, kayyumlu , kontordatoyu kimler alıyor? Bazı yerlerden kimler yararlanıyor? Değerli meslektaşlarım eğri oturup doğru konuşalım. Fotoğraf ortada. Ben diyorum ki önce bir kucaklaşalım. Koltuk sevdasından kurtulalım. Çözüm mü istiyoruz ? 3568 sayılı yasa 30 yıl olmuş çıkalı olduğu gibi duruyor. Acilen güncellenmesi gerek . Korsanın tarifi yapılması gerek. Korsan kim ? Neye göre korsan ? Bunu bir çözelim. Meslektaşımızın gerçek sıkıntılarına odaklı olalım. Biz çağın üzerinde projeler çierek şunları yapacağız bunları yapacağız… Yok kardeşim öyle bir şey. 9 bin lira alacağımız var . Bu parayı nasıl tahsil ederiz? Ya da Oda için, Hizmet için, eğitim için kampyapacağız, Nasıl yaparız ? Bunlara bakmamız gerekir'' ifadelerini kullandı.

Haksız rekabetin çözülmesi gerektiğini ifade eden Düzgüner, ''3568’in değişmesi gerekiyor. Ben diyorum ki haksız rekabeti çözelim, Fiyatı çözelim. Ben diyorum ki serbest muhasebeci mali müşavirler tüm mod başkanı olabilmeli. Bizim sorunumuzun yarısı burada. 3500 kişi bizi yönetiyor. Bizim sıkıntımızı anlamıyor. Biz daha burada ufak hesapları konuşuyoruz. 49 tane milletvekili var Ankarada. Bir tanesi bayan meslektaşımız çıktı bir şeyler konuştu. Keşke bunun on tanesini analiz edebilsek. Değişik partilerde meslektaşlarımızın olması çok güzel. Bu bizim zenginliğimiz fakat ben şunu istiyorum biliyor musunuz? O meslektaşlarım son on yıldır meslek adına bu partilerde güçüyüz dediler. Meslek adına ne kattılar? Ne getirdiler? Mesleğimizin hangi sorununa merhem oldular? Bizim acilen KDV’nin %8’e düşmesi gerekiyor. Bugün avukatla konuşuluyor.Bizim KDV’nin acilen 8’e düşmesi gerek. Bunu kim dillendiriyor ?'' dedi.

Biz gerçekçi olacağız ve projelerimize akıl yoluyla bakacağız diyen Düzgüner, ''Kahramanmaraş'ta 50 bin civarında mükellef var yani hepimize yetecek kadar iş var. Ama Biz 15 liraya basit vergi, 30 liraya işletme, 80 liraya bilanço tutarak ondan sonra sıkıntılarımızdan bahsediyoruz. Hayata gerçekçi bakalım arkadaşlar. İş var ama önce şu kapıların önünü süpürelim. Sözde gençlerimiz, bayan kardeşlerimiz demeyelim. Gerçekten sahip çıkacaksak, bilirkişilikte, kayyumlukta, konkordatoda adil olalım. Ben yönetici olarak ne bilirkişilik, ne konkordato ne de kayyumluk alırım. Benim bir sürü genç meslektaş arkadaşlarım var. Önce onlara bakılmalı. Sağ da solda, kayyumlukla ilgili bir imzadan bahsediliyor. Ben her zaman adaletten yanayım arkadaşlar. Odaya bir yazı gelmiş. Halit bey beni aradı ve bir kayyumluk için 5 kişi isteniyor. 3 kişi yazdım iki kişide sen yaz dedi. Geldim odaya ve Halit bey kardeşim, gel 20 tane isim yazalım. Kura çekelim. Buna da işi bozuk, sıkıntılı meslektaşlarımızı yazalım da onlar gitsin dedim. Halit bey dedi ki, Belki yetersiz olurlar, belki zaman yok dedi. Bende peki dedim ve imzaladım gönderdi. Yani ben sekreter olarak bu işin altında imzam var. Lakin ben hiç bir yazıyı cevabı gönderiyi kendi başıma yapmadım yapmamda. Bende adaletten yanayım ve adaleti savunurum. Doğru işlerin yanında oldum. Önce kucaklaşalım, koltuk sevdamızdan vazgeçelim'' dedi.

Seçim bittikten sonra kim kazanırsa kazansın ortak paydanın meslek olması gerektiğini belirten Düzgüner, ''13 Mayıs günü taraf veya şuncu buncu olmasın. Bizim ortak paydamız mesleğimiz. Biz meslek için ne yaparız? Mesleğe nasıl katkı sunarız. Bunun çabası içinde olalım. Birbirimizi sevmek zorunda değiliz ama herkes birbirini saymak zorundadır. Olması gerekende budur. Bizle ilgili tenkit edebilirsiniz. Telefon açıp düzeltebiliriz. 3 yıl zorlu bir süreçten geçip belgeyi zor alıyorsun. İnanır mısın? Meslektaşım büro açıp, bağkuru kirayı ödeyemiyor. Evine yaş izni sağlayamıyor. Bunları sağlayalım ve konuşalım. Bizim toz pembe düşünmemize gerek yok. Hepimiz birbirimizi biliyoruz. 200 liralık defteri 60 liraya alıyoruz ve diyoruz ki, 200 liraya aldım. Arkadaşlar önce samimi olalım bunlardan vazgeçelim. Bayan stajyerlere ve gençlerimize sahip çıkalım. Öyle tablolar çizerek ben şunu yapacağımla olmaz bu iş. Benim kaç meslektaşım yurt dışına gidip 10 bin 20 bin verebilir? Biz gelirsek eğer bu defter transferi üçlü olacak. Birisi bende kalacak, birisi kime gitti? biri odaya gidecek. Defter gidebilir gelebilir ama hangi gerekçeyle gidip geldi bunlara bakacağız. İnşallah arkadaşlar bu seçim mesleğimize ve ortak paydamız olan bu tekneye hayırlı olur'' diye konuştu.