31 Mart yerel seçimler kapsamında il ve ilçe merkezinde çalışmalarını sürdüren Ali Öztunç, Göksun’un Karaömer Mahallesinde vatandaşları ziyaret etti.

Vatandaşların sorunlarını dileyen Öztunç burada kendisi ve ailesinin mal varlığını açıkladı. Öztunç, diğer adayları ve siyasetçileri de eski ve yeni mal varlıklarını açıklamaya davet etti.

‘Mal beyanı mı açıklıyorum’ diyen Öztunç; “Benim bir arabam var, bir hanımımın arabası var, birde Ankara’ya 60 kilometre uzaklıkta 500 metrekare bir bahçem var, içerisinde tahta tek odalı ev var. başkada hiçbir şeyim yok. Ankara’da kirada oturuyorum. Dana önce bir evim vardı Ankara’da, onu satıp seçimlere harcadım. Maraş’ta da evim kira. Babamın Ankara’da bir evi var, oturduğu daire. Kardeşim Antalya’da avukat onunda oturduğu dairesi ile bir arabası var. Hanımın babası rahmetli oldu, oradan 3-4 tarlaya hisseli miras düştü. Satsan hepsi 10 bin lira etmez. Başkada bir şeyim yok. başım dik anlım ak, ben açıklıyorum herkesten de bekliyorum, ney var ney yok bir görelim. Şimdi açıklayın birde seçimden 3-5 yıl sonra bakalım.” Diye konuştu.

“HİZMET BU BÖLGEYE GELMEDİ”

Kahramanmaraş’ta 2 adaylı bir yarış olduğunu hatırlatan Öztunç şahsına yönelik dedikodu yapıldığındı ve iftiralar altığını belirtti. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde basın toplantısı düzenleyerek Dedesinin kim olduğunu açıklayacağını aktaran Öztunç; “2 adaylı bir yarıştayız. Rakibim Hayrettin beyde iyi bir insan. Göksunlu ama Göksun’da hiç yaşamamış, 35 yıldır yok. Göksun’un köylerini benim kadar bilemez. 2 rakibiz, ben daha iyi yöneteceğimi düşünüyorum. Beni evladınız, kardeşiniz gibi görün. Ben içinizden çıkan birsiyim. Köylü çocuğuyum, sosyetik değiliz. Bu yüzden sizlerden destek istiyorum.

Bu bölgeye yatırım gelmedi, hizmet gelmedi. Buraya hizmet edilmesi lazım. Nereye gitsem insanlar benim şahsıma oy vereceğini söylüyor. Anketlerde çok önde çıkıyorum. Yüzde 48 ben, yüzde 42 Hayrettin Bey çıkıyor. Benim oylarım arttıkça iftira atıyorlar. Yapanlara dava açtım. Bana laf edenlere ben önümüzdeki hafta basın toplantısıyla ecdadımı açıklayacağım. Dedemin kim olduğunu açıklayacağım. O montaj yapanlara, iftira atanlara da soracağım ‘sende açıkla’ diye.

İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım. Olursam da bu bölgeye hizmet edeceğim. Çünkü bu bölge eksik bırakıldı. Hizmet bu bölgeye gelmedi. Yolları yapmak lazım, alt yapı eksikliklerini gidereceğiz. Bu çağda köylerde halen su sıkıntısı var, bunları çözeceğiz. Bunları gidermek boynumun borcu.” Şeklinde konuştu.

“BELEDİYENİN 970 MİLYON BORCU VAR”

Büyükşehir Belediyesinin 970 milyon TL borcu olduğunu anlatan Öztunç şunları kaydetti:

970 milyon borcu var. 80 milyon bu yıl faiz parası ödeyecek. Bu borcu nasıl yaptılar merak ediyorum. Yol mu yatılar, köprü mü yaptılar, yok, bu borç nasıl oldu? Belediye’de bin 100’e yakın adam işe gitmeden maaş alıyor, bankamatik işçiler var. Bunun hesabı sorulmalı, anlının akıyla çalışan hiçbir işçiye dokunulmayacak. KASKİ’de 4 bin 500 lira maaş alıyor işe gitmiyor adam, ben biliyorum. “

“TAYYİP ERDOĞAN’IN ETEĞİNE YAPIŞMIŞLAR”

“Tayyip Erdoğan’ın eteğine yapışmışlar oradan yürüyorlar. Ben emeğimle, projemle seçilmeye çalışıyorum. Ben gittiğim yerde şahsıma istiyorum, onlar Tayyip Erdoğan’a oy istiyorlar. Sanki Tayyip Erdoğan gelip yönetecek. Vatandaşa verdikleri sözü yapmadıkları için yüzleri tutmuyor.

Bu vesileyle şahsıma destek olmanızı Karaömerli’den özellikle istiyorum. Seçilemesem de milletvekili olarak size hizmet etmeye devam edeceğim. Belediye’de Ramazan Kocaya destek olun benim hatırıma. Takdir sizin. Oy verseniz de vermeseniz de size hizmet etmeye devam edeceğim.”