CHP İl binasında düzenlenen toplantıda yurt genelinde yaşanan genel ve yerel sorunlara değinen Öztunç, “Vatandaş artık yorulmuş, vatandaş artık bıkmış, ciddi bir kriz var, kriz buhrana döndü insanlar evine ekmek götüremiyorlar. İnsanlar işsiz kalıyorlar, insanların geliri çok fazla düştü ve artık yani bildiğimiz tanıdığımız insanlardan battım, bittim yüz liraya ihtiyacım var diyen insanları duyuyoruz artık. Maalesef hükümet bu konuda ciddi adımları atamıyor. Niye kasa boş çünkü. Hazine boşalmış, kime boşaltıldı, kimlere bakıyorsun üç beş tane yandaşa verildi. En son geçtiğimiz hafta Afşin Elbistan Termik Santrali çalıştıran şirkete 1.5 Milyar TL teşvik verildi. İstanbul'da köprü yapılıyor, Kahramanmaraşlı görmediği geçmediği köprüye para veriyor. Devlet herkesten büyüktür. Maalesef hazine boşalmış durumda o yüzden vatandaş artık erken seçim istiyor. işçi erken seçim istiyor, esnaf erken seçim istiyor, çiftçi erken seçim istiyor. Milli irade, milli irade diyoruz değil mi! Vatandaş erken seçim istiyor, AK Parti milli iradeden niye kaçıyorsun buyursunlar gelsinler. Varsa yürekleri meydana çıksınlar. Bizim talebimiz olarak söylemiyorum, bunu bizim talebimiz değil, vatandaşın talebi bu artık insanlar seçim olsun da kurtulalım şunlardan diyor” dedi.

AK Parti’nin ülkeyi yönetemediğini öne süren Öztunç, “18 yıldır yönetiyorlar ama yönetemiyorlar maalesef. Türkiye böyle Maraş nasıl peki, Kahramanmaraş'ın maşallah öyle bir belediye başkanımız var ki anket yapılsa ilk üçe girer Türkiye’de tembellikte. Seçimlerin üzerinden neredeyse 2 yıl geçti. Arkadaşlar bana bir tane Kahramanmaraş'ta ne yaptığını söylesin. Hani suya indirim yapacaktı Hayrettin bey, Aksu Çayı’da düzelecekti ne oldu, hızlı tren gelecekti ne oldu? Ben bunları söylediğimde hemen başladılar bana, yalancı dediler. Çocuk mu kandırıyorsunuz ayıp değil mi. Kahramanmaraşlı her dönem büyük oy veriyor. Bir havaalanımız var uçak inmiyor. Stat yapacaklardı ne oldu, umarım Sayın Cumhurbaşkanı geldiğinde stadı açılışını yapar. Kahramanmaraş, Göksun, Elbistan yolu ne oldu? Niye yapmıyorsunuz arkadaşlar Sayın Mahir Ünal'ın, ‘2020’de açıyoruz Göksun Elbistan yolunu’ demiştin ne oldu, 2020 bitiyor. Elbistan’a havalimanı yapacaklardı ne oldu? Aksu Çayı temizlenecek denilmişti. Hatta bakan gelmiş ve açıklamasında Aksu Çayı temizlenecek demişti, Hayrettin bey belediyeciliğin kitabını yazdı demişti o yapar demişti ne oldu. Demek ki belediyeciliğin kitabını yazmakla olmuyormuş. Belediye başkanı sabah dokuzda gelir, beş buçukta çıkmaz. Nüfus müdürlüğü çalışan memur değil, belediye başkanının mesaisi olmaz. Kahramanmaraşspor destek olacaktı ne oldu? Forma kampanyasında ağzını açan bin, iki bin, üç bin destek veriyordu. Bende destek verdim, sonra baktım benden başka ödeme yapan yok, Cihaz Sezal dışında. Ne oldu ya koca koca holdingler, ağalar, on bir forma diyenler, televizyona çıkıp, ‘sayın bakanım ne demek feda olsun Kahramanmaraşspor’a diyenler neredesiniz ne oldu? Kahramanmaraşspor’muzun otobüs sorununu da ben çözeceğim” diye konuştu.

Öztunç, konuşmasının devamında ise, şunları kaydetti: “Ekonomik kriz herkesi vurdu, en çok da işte okul malzemeleri üreten- satanları vurdu, birde servisçileri vurdu. Peki iş yokken belediye ne yapıyor? Mesela AK Partili Gaziantep Belediyesi servislerden işgaliye parası almıyor, yıllık bin 500 TL. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler almıyor Ankara, İstanbul. Ama Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hala adamlardan, çalışmayan servislerden, servisçilerden bin 500 TL işgaliye parası alıyor, vermeyene de haciz gönderiyor Hayrettin Güngör. Böyle bir şey olur mu, ya bir kriz var, pandemide sahip çıkacaksın arkadaş yazıktır o adamın da ekmeğe ihtiyaç var. Yazık değil mi? Belediyecilik kitabında böyle yazmış, ben o kitapları görmedim. Belediye başkanı böyle olmaz. Köylerde su yok, onu da söyleyince başlıyor AK Partili milletvekilleri özellikle bir hanımefendi milletvekili Kahramanmaraş’ı çok bilmez tanımaz etmez. Bunları söyleyince hemen bir iletişim ofisi kurmuşlar, milletvekili iletişim ofisi bak vay be müthiş bir şey hani bakınca isme sonuç tık yok. Ben Kahramanmaraş halkına şikayet ediyorum. AK Parti büyük oy aldığı için çantada keklik görüyor Kahramanmaraş'a hizmet yapmıyor. Sayın Cumhurbaşkanı yedisinde buraya gelecekmiş, o zaman da söyleyeceğiz.

Cevizimiz var para etmiyor, her gün bize yazıyorlar şeker pancarını fabrikaya yıkıyor ama kaça verecek daha belli değil, Afşin-Elbistan Termik Santralinde filtre yok, burada yazık günah ya yüz elli bin insan yaşıyor. Dilimde tüy bitti, tek başıma mücadele veriyorum tek başıma. Temiz hava olsun, temiz havada olsun bu milyonlarca dolar kazanıp yüz milyonlarca dolar kazanan bu şirket filtre taksın derdimiz bu. Bugün Saadet Partisi, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ile hep beraber Elbistan’da basın açıklaması yapacağız.”