CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, memleketinde yaşandığı iddia edilen yolsuzluk silsilesini Meclis gündemine taşıyarak kamuoyunun bilgilendirilmesini talep etti.

“USULSÜZLÜĞÜ ORTAYA ÇIKARDI, SÜRGÜN EDİLDİ!”

İddiaya göre, bir bankanın noter üzerinden PTT vasıtasıyla ilgili vatandaşlara göndermesi gereken tebligatlar gönderilmiş gibi yapıldı.

Noter çalışanı bu sahtekârlık için PTT şubesindeki görevlilerle anlaştı ama bir süre sonra başka bir PTT çalışanı yapılan işlemin farkına vararak usulsüzlüğü ortaya çıkardı. Bitmedi! Tüm sahtekârlığı ortaya döken PTT çalışanı ödüllendirileceği yerde, başka bir ile sürgün edilerek adeta cezalandırıldı.

Kanunsuzluğun ve vatandaşın cebindeki paralara göz dikilmesinin meşrulaştırıldığı olaylar silsilesini takibe alan CHP’nin “Atom Karınca” lakaplı çalışkan vekili Ali Öztunç, kamuoyu adına harekete geçti ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergeyle, iddiaların arka planında yaşananları sordu.

Öztunç’un Önergesi Aynen Şu Şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

Başkan Mahçiçek, personeliyle helalleşerek vedalaştı Başkan Mahçiçek, personeliyle helalleşerek vedalaştı

Ali ÖZTUNÇ

Kahramanmaraş Milletvekili

İçişleri Komisyonu Üyesi

Kahramanmaraş’ta bir bankanın noter üzerinden PTT aracılığıyla vatandaşlara göndereceği tebligatları kâğıt üzerinde gönderilmiş gibi gösterilerek usulsüzlük yapıldığı ve haksız kazanç elde edildiği iddia edilmektedir. İddiaya göre Banka, müşterilerine bankanın tebligatını göndermek için noterle anlaşıyor, noter tebligatları ilgili kişi ve kurumlara ulaştırılması için PTT’ye gönderiyor, noter çalışanı, PTT şubesindeki görevlilerle anlaşarak tebligatları gönderilmiş gibi gösterip banka ve banka müşterilerini mağdur ediyor. Bu usulsüzlüğü ortaya çıkaran PTT çalışanının ise başka bir ile sürgün olarak gönderildiği iddia edilmektedir?

Buna istinaden;

Söz konusu iddialar doğru mudur? 2019 yılında gerçekleşen bu olayın banka ile anlaşarak örtbas edildiği iddiaları doğru mudur?

Bu konuda Bakanlık olarak bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmamış ise neden soruşturma açılmamıştır? Soruşturma açılmış ise sonuçları ne olmuştur?

Bu yolsuzluğu ortaya çıkaran PTT çalışanını sürgün edip cezalarla yıldırmaya çalışıldığı doğru mudur?

Bu iddialara gerçek ise, PTT’nin bu yolsuzlukta uğradığı zarar ne kadardır?

Editör: TE Bilişim