Konuyu TBMM gündemine taşıyan ifade eden Öztunç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Fatih Dönmez’in yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdiğini söyledi.

Öztunç’un önergesi aynen şu şekilde:

Yılbaşında tamamlanarak hizmete açılan yeni terminal binasında temizlik görevlisi olarak çalışan Emrah Yiğit, havalimanı çatısını temizlenmesi için çatıya çıkartılmış ancak çatının çökmesi sonucu düşerek yaralanmıştır. Havalimanı yetkilileri Emrah Yiğit’in oruç olması sebebiyle bitkin olduğu ve dengesini kaybederek çatıdan düştüğü yönünde açıklamalarda bulunmuşlardır. Ancak işin aslının böyle olmadığı; Emrah Yiğit’in çatının çöken bölgesinin sağlam olmadığını ve çatıya çıkmak için yeterli güvenlik önlemi alınmadığını söyleyerek çıkmayı reddettiğini fakat yetkililerin zorlamasıyla çatıya çıkarıldığı söylenmektedir. Yapılan incelemede, Emrah Yiğit’in çatıda bastığı yerin çökmüş olduğu ve buradan düştüğü anlaşılmıştır?

Buna istinaden;

1-      Henüz yeni yapılmış havalimanı ek binasının çatısı, bir kişiyi taşıyamayacak kadar nasıl dayanıksız olur ve çöker? Yapı denetim elemanları bu haldeki binaya nasıl olur vermiştir? Bu binayı yapan yüklenici firma kimdir? Firma yetkilileri ve kontrolörleri hakkında yasal bir işlem yapılmış mıdır?

2-     Havalimanı yetkilileri bu olayı neden yanlış aksettirmiştir? İşçinin kendi kusurundan dolayı düştüğü yönünde bir açıklama yapmayı kim emretmiştir? Bu olayda kusuru bulunan yetkililer hakkında herhangi bir yasal işle yapacak mısınız?

3-     Emrah Yiğit’in çatıya çıkmak istememesi üzerine işten çıkarılma ile tehdit edildiği doğru mudur?

4-     Emrah Yiğit isimli işçinin iş tanımında çatıya çıkmak var mıdır?

Editör: TE Bilişim