CHP’li Öztunç Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, Ozan Azizoğlu’nun dizelerini okuyarak Elbistan ve Afşin’de yaşanan yoğun hava kirliliğine dikkat çekti.

“AFŞİN’İ ELBİSTAN’I ŞENER ŞEN’İN BULGUR YEDİĞİ GİBİ YEDİNİZ BİTİRDİNİZ”

Sözlerine “Maşallah, AK PARTİ Grubu çok rahat, keyifleri yerinde. Şener Şen var ya, filmlerinde böyle üzerinde et parçaları olan bir tepsi bulguru yer, üzerine bir de ayran içer, köşeye çekilir, rahat rahat oturur ya, öyle oturuyorsunuz. Elbistan'ı, Afşin'i yediniz bitirdiniz bulguru yer gibi, öyle rahat oturuyorsunuz. Koca bir Elbistan, canım Elbistan ile Afşin'i perişan ettiniz, bitirdiniz. Yıllardır söylüyoruz, son güne kadar söyledik. ‘Etmeyin, eylemeyin, bu filtrelemeyi yaptırın, kapatın şurayı.’ dedik, dinlemediniz.” İfadeleriyle başlayan Öztunç, sataşmada bulunan vekil Hasan Çilez’e, “Ama sana sıkıntı yok tabii Sayın vekilim, senin oraya kül yağmıyor; bizim Maraş'a, Elbistan'a yağıyor, Afşin'e yağıyor kurban olduğum. Şovu az önce sizinkiler yaptı zaten, bir Elbistan'ı, Afşin'i bitirerek yaptı.” Cevabını verdi.

VERİLEN SÖZLERDEN BAZILARINI ALINTILADI…

Mehmet Muş…

“Alın, şov değil, gerçek. 17 Temmuz 2019 Çarşamba, konuşan Mehmet Muş, AK PARTİ Grup Başkan Vekili. "Elbistan'daki, Afşin'deki hemşehrilerimizin içi rahat olsun. Tanıdığımız süre bu yıl sonu itibarıyla bitiyor. O süre zarfında buradaki standartlara uygun şekilde filtreleme yapılacaktır. Uzatma süresi verilmemiştir, verilmeyecektir." diyor. Kim? Mehmet Muş.”

Mahir Ünal…

“18 Temmuz 2019 Perşembe, AK PARTİ Kahramanmaraş Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: "Bu konuda Cumhurbaşkanımızın da en kısa zamanda filtre sorununun çözümüyle ilgili talimatı var. Afşin ve Elbistan bölgesinin bırakın otuz altı ayı, bir gün bile bekleyecek durumu yok." Kim? Mahir Ünal.”

“KİM BU ÇELİKLER HOLDİNG? NİYE GÜÇ YETMİYOR”

Öztunç Konuşmasının Devamında Şunları Söyledi;

“Tarih 21 Kasım, şu an, 22.00 civarı. Ne oldu? AK PARTİ ve MHP'nin oylarıyla filtre takılmasının engeli kaldırıldı. "Üç yıl daha kullanın." diyor. Kime? Çelikler Holding'e. Kim bu Çelikler Holding? Niye güç yetmiyor ya, merak ediyorum ya. Cumhurbaşkanı kaç gündür söylüyor, AK PARTİ milletvekilleri söylüyor. Ne özelliği var bunların arkadaşlar, ne özelliği? Bari Elbistan'ın adını da değiştirin "Külbistan" yapın "Külbistan", tam olsun ya. Bu Elbistan'ı, Afşin'i bitireceksiniz, iyice bitirin.”

BAKANLIĞIN ELBİSTAN’DA AÇIK HAVADA YÜRÜYÜŞ YAPMAYIN, BİSİKLET SÜRMEYİN UYARISI…

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığının internet sitesine girin lütfen. Elbistan için ne diyor, biliyor musunuz? Elbistan için etkinlik önerileri, acı ama gerçek: "Açık hava sporları kesinlikle yapmayın, kesinlikle bisiklet sürmeyin, açık havada yürüyüş kesinlikle yapmayın, dışarıda piknik kesinlikle yapmayın." Çevre ve Şehircilik Bakanlığı diyor. Niye? Hava kirli olduğu için söylüyor. Hava kirli olmasa bunu niye söylesin?”

SİGARA YASAK, PEKİ BACALAR?

“Değerli arkadaşlar, "Arabalarda sigara içilmesin." Niye? "Kanser oluyor millet zehirleniyor." Güzel, arabada sigara içilmesin. Koca koca bacaları ne yapacağız? 250-300 bin insanın yaşadığı bölgedeki o bacaları ne yapacağız ya? O bacalardan insanlara her türlü kanser bulaşıyor.”

“OZANLARIMIZ SEVDA ŞİİRİ, AŞK ŞİİRİ YAZMAYI BIRAKTI”

“Bizim Afşin, Elbistan ozanlar diyarıdır, çok önemli ozanlarımız vardır; Âşık Mahzuni Şerif vardır, Necip Fazıl vardır, Perişan Ali vardır, Emekçi vardır, bizim bölgenin insanları, Afşin'in adamları bunlar, Elbistan adamları. Karakoç vardır, bakın, Hocam söyledi. (Hüseyin Yayman söyledi) Hocam, Karakoç olsun, Mahzuni olsun, Necip Fazıl, sevda, aşk şiirleri yazarlardı zamanında bizim ozanlarımız. Artık bizim ozanlarımız sevda şiiri, aşk şiiri yazmayı bıraktı. Niye? Hanımları kanser oluyor çünkü. Niye? Santralden dolayı. Ne yazıyorlar biliyor musunuz? Hava kirliliği şiirleri yazıyorlar.”

KÜRSÜDEN ŞİİR OKUDU…

Birini okuyayım size. Ozan Azizoğlu bakın ne demiş şiirde:

"Siyah kar yağıyor bahçeye bağa,

Bizim elde duman zehirden beter.

Kuş bile uçmuyor dumanlı dağa,

Bizim elde duman zehirden beter.

Gel de nazlı yârim bak Elbistan'a,

Kara kül yağıyor bağa bostana.

Burada yaşayanın sonu hastane!

Bizim elde duman zehirden beter.

Yalvarayım size şu hâle bakın,

Havanın pisinden görülmez yakın.

Kül saçan bacaya filtre takın,

Bizim elde duman zehirden beter.

Bu dumanlı çağrı büyük beylere,

Gelin beraberce gidek köylere,

Nasılda kurumuş bakak bağlara,

Bizim elde duman zehirden beter."

SATAŞMALARA CEVAP VERDİ…

“CHP üyesi değil, kendisi milliyetçi, ülkücü görüşten gelen bir ozandır. Anlaşıldı? Tamam, güzel, peki. (Salih Cora’nın CHP Üyesi mi sorusuna cevaben) Şimdi Bakın, değerli arkadaşlar... Ne ülkücüye sığınacağım, ülkücüler... Az önce MHP Afşin ve Elbistan'da filtrenin kaldırılmasına "evet" oyu verdi. Yıllarca sizin kalenizdi Elbistan, Afşin. (Vekil Baki Şimşek’e cevaben)

“HODRİ MEYDAN KAHRAMANMARAŞ’TA SEÇİMLERİ YENİLEYELİM”

“Yıllarca Afşin, Elbistan hep sağ partilere oy verdi; MHP'ye verdi, AK PARTİ'ye verdi; son seçimlerde yine verdi. Milletvekili seçimlerinde gittiniz, verdiler, kandırdınız; belediye seçimlerinde gittiniz, verdiler, kandırdınız; bir daha da zor kandırırsınız. Bizimkiler öyle çok uysal koyun değildir, haberiniz olsun. Eğer varsa yüreğiniz, hadi, gelin şu Maraş'ta seçimi bir yenileyelim. Hodri meydan! Var mı, var mı, var mı? Ya, Sevgili Salih Bey, bakın, Maraş ile Trabzon kardeş şehirdir.O yüzden, bana bulaşma. Ben yıllarca gazetecilik yaptım, bir cevap veririm bir daha ayağa kalkamazsın. Kurban olurum, yapma, olur mu, tamam? Hadi bakalım. (Salih Cora’ya cevaben) Tekrar teşekkür ediyorum. Sevgiler saygılar sunuyorum.”