Kahramanmaraş’ın önde gelen marketler zinciri Akmansoy ile kalite arayanların adresi haline gelen AST catering firmasının Kahramanmaraş’ın 100’üncü kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde birlikte organize ettiği etkinlikte, 46 metrelik irişgit kebabı yapılarak dağıtıldı. 46 metrelik mangalda pişen irişgit kebabı 46 metre uzunluğunda birlik beraberlik sofrası da oluşturdu.

Tarihi Dulkadiroğlu beyliğine dayanarak 700 yıldır Kahramanmaraş sofralarının vazgeçilmez besin maddesi olan İrişgit, Akmansoy Marketler zinciri ile ATS Catering firması tarafından düzenlenen festivalle taçlandı.

Akmansoy Marketler Zinciri ve ATS Catering kentin en büyük turizm noktalarından biri olan Yedikuyular bölgesinde açtığı şubelerinde, kendi tesislerinde büyük bir özenle hazırladığı irişgitlerin satışına başladı. Açılış gününe özel 46 metre uzunluğundaki irişgiti 46 metre uzunluğundaki mangalda pişirerek halka dağıtan Akmansoy Marketler Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akmansoy ile ATS Catering Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Türksayar, olumsuz hava muhalefeti olmasına rağmen halkın yoğun katılımından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN GENİŞ KATILIM OLMASINI İSTEMEDİK

Türkiye’nin matem gününde açılışı coşkulu yapmadıklarını geniş katılım olmasını istemediklerini rağmen yine de halkın yoğun ilgi gösterdiğine değinen Akmansoy Marketler Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akmansoy, “Bugün kederli bir günümüz. Çok geniş bir katılımın olmasından yana da olmadık Davullu zurnalı kutlama da yapmıyoruz” dedi

Akmansoy şöyle konuştu: “Yedikuyular irişgit Festivali'nin ikincisi yapıyoruz. Bu senenin sponsoru ATS Yemekçilik ve Akmansoy Market. sucuğumuz, Akmansoy marketin et işleme tesislerinde üretiliyor. Gıda mühendisimiz Kemalettin Eroğlu denetimi ve gözetimini yapıyor. Ahmet Türk Sayar da satış noktamızı kontrol ediyor. Bu sene Canan Karatay'ın vesilesi ile Kahramanmaraş sucuğunun tarihteki yerini anlatmaya gayret ediyoruz. Dikkat çekmesi için ne 46 metre bir mangal yaptırdık. Dulkadiroğlu beyliğinden bu yana işlenmiş et kültürünün Kahramanmaraş'a ait olduğunu Tüm Türkiye'ye anlatabilmek için bu etkinliği yapıyoruz. Akmansoy Market olarak en kaliteli en kaliteli baharatlardan sucuk yaptık. Gelecek seneye de yapacağız. Tek amacımız Kahramanmaraş'ta sucuktan ekmek yiyen 500 tane kasap var. Bu bizim kültürümüz. Tarihi de çok eskilere dayanmaktadır. Bunu bütün Türkiye'yi anlatmak aynı parçamız da olduğu gibi dondurmamızda biberimiz de olduğu gibi marka haline gelmesi için gayret gösteriyoruz”

VATAN İÇİN CAN VEREN BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUM

Konuşmasının başında “Vatan için can veren bütün şehitlerimizi saygıyla anıyorum” diyen ATS Catering Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Türksayar ise; “Bu etkinliğimizde Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl etkinlikleri yaptığımız bir organizasyon. Yaklaşık 100 kişilik bir ekibimiz toplam 72 saattir yoğun mesai harcayarak 46 metre uzunluğundaki irişgiti hazırladı. İrişgit, bizim Dulkadiroğlu beyliğinden bu yana gelen geleneğimiz. Çocukken hatırlardım bütün ailer irişgiti evlerinde hazırlar ve kurumaya bırakırdı. Şuan halk dilinde sucuk ta dense Akmansoy ve ATS olarak irişgit yaparak 700 yıllık geleneği sürdürmek istiyoruz. Bu konuda marka tescilini yaptırdık. Bu ürünü ayrıca diğer suçuklardan farkı ise içine kullandığımız ayrı ve özel Kahramanmaraş’a özgü baharatlarımız. Çünkü irişgitimizi eski geleneklere göre ve eski lezzetinde üretiyoruz. Bunu da herkesin tatmasın istiyoruz Yedikuyular kayak merkezi herkesi bekliyoruz” dedi

Konuşmaların ardından 46 metre uzunluğunda kurulan mangala özel hazırlanan 46 metre uzunluğundaki irişgit konularak özenle pişirildi. Mangal etrafında 46 metre uzunluğunda sofra oluşarak birlik sofrası kendiliğinden meydana gelmiş oldu.