Ömer Faruk Salman'ın sunumuyla gerçekleştirilen programın önceki gün ki konuğu Milletvekili Ahmet Özdemir oldu.

''HERKESE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIK''

Sosyal medya üzerinden gelen vatandaşların bütün sorularını tek tek yanıtlayan Ahmet Özdemir, soru üzerine ilk olarak halkta kendisine yönelik bulunan sevginin nedenini açıkladı. Bir sevgi var mı? Bu sevgiye matuf muyum? diyen Özdemir, ''İlçe başkanlığı ve İl Başkanlığı yaptığım dönemden beri bana gelen sorunlarda, insanları haklı tarafları varsa onların siyasetine ve partisine bakmadan, onlara yardımcı olmuşumdur. Eğer haklı tarafları da yoksa da bunlara, isteklerinin neden olmayacağını anlatırım. Bunu yaptığım dönemde kimseyi partisiyle ayırt etmedim'' dedi.

''İL BAŞKANIMIZ GÖREVİNİN BAŞINDA''

Sosyal medya üzerinde konuşulan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı değişecek iddiaları üzerine, ''Benim bildiğim böyle bir şey yok. Tabi ki, İl başkanımız görevinin başında. Ben bu yapılana da karşıyım. Geçmiş dönemde bu şekilde bir olayla karşılaştığım için 'Anlık böyle günlük il başkanı değişti veya il başkanı alındı. Yeni il başkanı gelecek orda çalışan il başkanımızın böyle bir psikolojisi ile çalışması mümkün değil.' Bu iddialar İl başkanımızın performansını da olumsuz etkiler. Şu anda ilk başkanımız görevinin başındadır'' diye konuştu.

Uzun süredir tartışma konusu olan termik santraller vardı önce kapatılacak sonra kapatıldı? A termik santrali kapatıldı? Bununla ilgili neler düşünüyorsunuz. ?

''Biliyorsunuz bunun bir evveliyatı var bu santrallerde filtresiz çalıştırılması ile alakalı ciddi bir tepki alıyorduk özellikle alemdar bölgesinde bizde bu durumla alakalı bir takım girişimlerde bulunduk. Kahramanmaraş milletvekilleri olarak bu girişimler sonucu cumhurbaşkanımız çıkan yasayı bile veto etti. Ve veto sonucunda filtresiz çalıştırma sürecini kaldırdı.  31.12.2019 kadar filtresini takmayan fabrikalar kapatılacak ve afişindeki santralde mühürlendi. Çünkü 31.12.2019 tarihine kadar filtreyi takamadılar. Şimdi Cumhurbaşkanımız bu yasanın vetosundan bir gün sonra havaalanında şöyle bir açıklama yaptı. Orda çalışan işçilerimizi hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz. Ama üretimimizi de sekteye uğratmayacağız. Gerekirse biz çalıştırırız. Gerekirse yeni kiracıya veririz. Gerekirse filtreyi biz yaparız. Şimdi yeni önlemler ile çevreye daha duyarlı bir şekilde ulaşmasını sağlayarak yine orda çalışan vatandaşlarımızı mağdur etmeden yeni önlemler alarak devam edeceğiz.''

Milletvekilleri yasaya evet demelerinin ardından veto kararına alkış tutma konusunda eleştiriler vardı. Bununla ilgili neler söylersiniz?  

Fatih Ceyhan’dan belediye personeline yüzde 50 zam müjdesi Fatih Ceyhan’dan belediye personeline yüzde 50 zam müjdesi


''Bu durumu özellikle cumhuriyet gazetesi ve sözcü gazetesi benim fotoğrafımı koyarak genel başkan yardımcımız Mahir Ünal beyin fotoğrafını koyarak bu konu hakkında bize bir eleştiri yönelttiler.  Bir kere ben bu konu hakkında ben gurur duyuyorum. İlk önce onu söyleyeyim. Bu yasa gündeme gelmeden 3 ay önce temmuz ayında yasa süre uzatımı tekrar gündeme gelmişti. Ben kendi grup başkan vekilimizi kendi grubumuzu kendi bakanlığımızı ikna ederek kendi yasamıza önerge vererek Maraş milletvekilleri olarak bu yasanın süresinin uzamasını engellemiştim. O tarihte 3 ay sonra tekrar aynı konu geldi yine önümüze biz yine aynı girişimlerde bulunduk fakat grubumuz bize dedi ki biz yasal önlemler alıyoruz. Biz onların filtresiz çalışmalarına engel olacağız. Siz bu konuda rahat olun dediler bize güvence verdiler. Ben o partinin bir mensubuyum bir milletvekiliyim. Bana grubunuzun yaptığı önerileri dikkate alıyorum. Ve onlara destek oluyorum.  Onlardan aykırı hareket etmem söz konusu değil. Ama söz konusu işletmecinin usulsüz çalışmaları devam etmesinin üzerine hafta sonları tamamen kül yağacak şekilde bütün sitemleri çalıştırdığını gördüğümüzde de bunu da cumhurbaşkanımıza iletmek de boynumuzun borcuydu. Bunu biz cumhurbaşkanımıza ilettik. Bizim girişimlerimizi cumhurbaşkanımız ise haklı buldu ve veto etti. Ben parti grubundan ayrı hareket etmek mümkün değildir. Ben partimin aldığı karara saygı duydum. Ama bu konuda doğru bulduğum karardan da vazgeçmedim. Bu konu aslında taktir edilecek bir konu. Eleştirilecek bir konu değil.''

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: TE Bilişim