AK Parti'li Mehmet Metiner, kamu bankalarına yapılan tartışmalı atamaların ardından ortalığı karıştıracak bir iddiada bulundu.

Metiner, 15 Temmuz darbesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakan bir bakanın devlet bakanlarından birine yönetim kurulu üyesi olarak atandığını belirtti.

Daha sonraki paylaşımda ise, o bakanın ismini verdi.Kamu bankalarına yapılan atamalar gündemdeki yerini korurken, AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner'in ortaya attığı iddia yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgürü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul'a yanında bir bakanla geldiğini iddia eden Metiner, ismini vermediği bakanın o gece kayıplara karıştığını söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Metiner, "15 Temmuz akşamı İstanbul’a birlikte indiğimiz bir bakanımız o gece kayıplara karıştı. O eski bakan şimdi devlet bankalarımızdan birine yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Bu kıssadan nasıl bir hisse çıkar bilmiyorum. Bildiğim siyasetin işine akıl sır ermiyor" ifadelerini kullandı.

O İSMİ AÇIKLADI

Metiner’in bu paylaşımının ardından, önceki dönemlerde AK Parti hükümetlerinde bakanlık yapan Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Çelik ile Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Aksu akıllara geldi.

Ancak Metiner daha sonra yaptığı paylaşımda, kastettiği kişinin dönemin Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak olduğunu açıkladı.

ÖNCEKİ TWİT:
15 Temmuz akşamı İstanbul’a birlikte indiğimiz bir bakanımız o gece kayıplara karıştı.

O eski bakan şimdi devlet bankalarımızdan birine yönetim kurulu üyesi olarak atandı.

Bu kıssadan nasıl bir hisse çıkar bilmiyorum.

Bildiğim siyasetin işine akıl sır ermiyor.

SONRAKİ TWİT:

Benim bahsettiğim kişi dönemin başbakan yardımcısı Veysi Kaynak’tır.

15 Temmuz hassasiyetimden dolayı içime sinmeyen bir olayı eleştirmek istedim.

Başkan Adayı Fırat Görgel ‘’Güçlü İktidar Güçlü Sivil Toplumla Olur’’ Başkan Adayı Fırat Görgel ‘’Güçlü İktidar Güçlü Sivil Toplumla Olur’’

15 Temmuz’da Reis’i yalnız bırakanların, canının derdine düşenlerin gönlümde zerre kadar değeri yoktur.

Editör: TE Bilişim