İl Milli Eğitim Müdürlüğü Said Kırmacı Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, “Uzaktan eğitim konusunda emin olun çok iddialıyız. Dünyada en iyi şekilde uzaktan eğitim modelini yönetebilen ve uygulayan ülkelerden biri konumuna geldik.

İsmet Karaokur Bulvarı’nda Yürüyüş Yolları Yenileniyor İsmet Karaokur Bulvarı’nda Yürüyüş Yolları Yenileniyor

Yüz yüze eğitim alamayan çocuklarımız, eğitimlerine EBA portalımız sayesinde uzaktan devam ediyor. Tabi bunun yanında burada çok kıymetli öğretmenlerimizi de unutmamak lazım. EBA ile birlikte her bir çocuğumuz gerek meslek öğretmeninden, gerek branş öğretmeninden gerekse de ilkokul düzeyindeki sınıf öğretmeninden dijital ortamda eğitim almakta. Bu süreç bize şunu da gösterdi: Bizler en zor süreçte şartları en iyi kullanan bir ülke olduğumuzu da gördük. Biz iktidar olarak, vekillerimiz olarak görevimizin başındayız. Devlet memurlarımız ve öğretmenlerimiz görevlerinin başında. Bu süreçte öğretmenlerimizin gönüllü olarak da görevinin başında olduğunu gördük. Milli Eğitim Bakanlığımız da elinden geldiğince uzaktan eğitimde öğrencilerimize destek vermeye çalışıyor. Kahramanmaraş'a yaklaşık olarak toplamda 14 bin adet tablet limiti ayrıldı. Bu yeterli mi? Elbette değil.

Açıkçası biz, bu konuda hayırseverlerimizin elini taşın altına koymasını bekliyoruz. Kahramanmaraşlı hayırseverlerimiz, Kahramanmaraşlı evlatlarımıza sahip çıkacak. Öğrencilerimizin uzaktan eğitimden en iyi şekilde faydalanabilmeleri, onların geleceğe hazırlanması için tablet bağışı konusunda kendilerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerine inanmaktayız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal ile İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırılmak üzere 2 bin adet tablet bilgisayarı ilçe milli eğitim müdürlerine teslim etti.

Editör: TE Bilişim