Yeni kabinenin açıklanmasının ardından Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, hemen harekete geçti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da Kahramanmaraş mitinginde yeni stadyum yapılacağı açıklamasından sonra konu ile ilgili hareketlilik devam ediyor. Yeni stadyum konusunun gündemde kalması ve çalışmalarının hızlanması içinde Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Yeni spor bakanı Mehmet Kasapoğlu'nu ziyaret ederek gelişmeleri değerlendirdi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette geçtiğimiz Günlerde Kahramanmaraş’a gelen Spor Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Baykan’da yer aldı.

“STADYUM ÇALIŞMASINI HIZLANDIRMALIYIZ”

Taraftarın merakla beklediği stad müjdesini veren Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “İkinci önemli bir müjdemizi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Maraş'a bir stad yapımıyla ilgili bütün genç taraftarlarımızın özellikle ısrarla talepte bulunuyor idi. Bu konuda Spor Bakanımızla Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmeler ve çalışmalar sonunda vardığımız karar şudur. Hanefi Mahçiçek Stadını tribünlerini her yerini yapalım üzerine karara vardık. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Büyükşehir Belediyemiz Hanefi Mahçiçek stadı yerine protokolle spor bakanlığına verecek ona karşılık da 12 Şubat Stadımızı bulunduğu bölümü bir millet bahçesi yapacağız. Hediyelik eşya dükkanların olduğu bankların bulunduğu güzel bir bahçe yapacağız. Şehrimizin nefes alacağı bir yer olacak. İkisinin de hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu konuda ben spor bakanımızın gerekli tanıtımında bulunmasını çok arzu ettim. Detaylara bakacağız. Nereye ne yapabilirimizin gözden geçirilmesini yaparak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Umut ediyorum ki bu yıl Hanefi Mahçiçek Stadının kapalı bölümünde kapalı tribününde karşı tarafında protokol bölümünde yapımına başlarız diye ümit ediyorum. Allah hayırlı eylesin. Spor demek amatör spor demek amatör ruh demek biz bunu her yerde söylüyoruz. Her yaşta her kesime spor diyoruz. Allah yardımcımız olsun” dedi.

STADYUM İÇİN START VERİLDİ

Aylardır, haftalardır sosyal medya ve gündemde çıkan stadyum haberlerine ilişkin Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’dan cevap gelmişti. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, katıldığı televizyon programında Kahramanmaraş’a 30.000 kişilik bir stadyum yapılacağını açıklayarak spor kamuoyunu rahatlatmıştı. Seçimlere bir gün kala Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın açıklamalarının ardından Kahramanmaraş'ta büyük bir heyecan yaratan Yeni Stadyum için proje çalışmalarının başladığı öğrenilmişti. Buna ilişkin konu hakkında kısa sürede yeni gelişmeler yaşanması ile Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nu ziyaret ederek stadyum çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Proje Hanefi Mahçiçek Stadyumunun olduğu bölgeye göre yapılıyor ve o bölgede Türkiye de ilk defa uygulanacak bir proje ile Avrupa'da birçok örneği bulunan, içerisinde alışveriş merkezi ve çeşitli yaşam alanlarının olduğu 'multifonksiyonel stadyum' şeklinde yapılacak.