Kahramanmaraşımız Akdeniz Bölgesinde yer alan, dört mevsimin belirgin bir şekilde yaşandığı, tarihi, turistik ve doğa harikası yerlere sahip, tarım ve hayvancılığa çok müsait bir konuma sahip bir şehirdir. Her türlü turizmin yapılacabilecek bir kapasite ve imakana sahiptir.

Ancak turizm açısından değerlendirdiğimizde beklentinin çok altında kalmaktadır. Bunun sebebi gerekli tanıtım ve çalışmaların yapılmamasindan kaynaklanmaktadır. Turizm şehrimizi ekonomik açıdan da canlandıracağını hepimiz biliyoruz. Şehrimizde inanç, kültür ve doğa turizmi rahatlıkla yapılabilir.

Birkaç örnek verecek olursak eğer Yedi Kuyular Kayak Merkezi çok güzel bir tesis ancak burada yapılacak olan ulusal ve uluslararası festivaler, yarışmalar sayesinde şehrimiz cazibe merkezi haline gelecektir. Bahar aylarında yayla turizmi büyük etkinliklerle ev sahipliği yapabilir. Uludaz Yaylasında ki Uluslararası Uğur Böcekleri Festivali geleneksel hale dönüştürebilir. Şehrimizin tanıtımına çok fayda sağlayacaktır. Şehrimizin ulusal ve uluslararası çapta tanıtım belgeselleride faydalı olacaktır. Ayrıca doğa harikası Döngel Mağaralarının içi gerekli aydınlatma ve yürüyüş yolları ile hem gezi hemde dağcıların uğrak noktası haline getirilebilir.

Yavşan, Başkonuş, Karagöl, Yedikuyu, Çalıbalma, Üçkaya, Çevirme, Binboğa, Gonan, Yenicekale, Kazma, Kozludere ve Bertiz yaylaları doğa turizmi için bulunmaz güzelliklere sahiptir. Daha sayamadığımız nice güzellikler var şehrimizde. İnanç turizmi için Ashabı Kefh ve Sahabe Efendimiz Mâlik Ejder ilk akla gelen mübarek yerler. Bakırcılık, oymacılık, bıçakçılık, geleneksel el sanatlarımız, tarihi konak evlerimiz, hanlar, hamamlar ve kapalı çarşı başlı başına bir kültür mirası... Kuyumculuk şehrimiz için büyük bir fırsat. Bu konuları uzun uzun konuşabiliriz.

Ayrıca şehrimizin kültür ve duygusuna uygun film, dizi ve yapımlarlada ziyaretçiler için merak uyandırıcak bir alternatiftir. Geniş bir lezzet çeşidine sahip şehrimizde gastronomi festivali düzenlenmemesi büyük bir eksiklik.

Son olarak turizmin şehrimize sağlayacağı katkı tartışılmaz. Bu nedenle başta belediyelerimize, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüze çok görevler düşmektedir.

Bu vesileyle şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan daha da gelişmesini yetkili kurum ve kuruluşlardan bekliyor Turizm Haftamızın yeni bir başlangıca vesile olmasını temenni ediyorum.