Gazetemizi ziyaret eden Milletvekili Ahmet Özdemir, ilk olarak milletvekillerinin, oluşturulan iletişim ofisinde yapılan çalışmaları birlikte takip ettiklerini ve bakanlıklarla ilgili çalışmaları birlikte yürüttüklerini belirterek, şehrin önemli gündemlerinin burada ele alındığını ifade etti. Özdemir, belediye başkanlarıyla da yine aralarında ciddi bir koordinasyon olduğunu anlattı.

Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün, milletvekillerine yapacakları çalışmalarla ilgili bir sunum yaptığını ifade eden Özdemir, ''Bunun şu faydası var, biz bundan bir paye almak değil, vatandaşın beklentisini belediyelere aktarmak. Belediyelerimizde yapmayı istediği proje ile vatandaşın istediğini örtüştürünce iyi sonuç alıyoruz. Eğer örtüşmezse Trabzon caddesi gibi hepimizin şikayet ettiği bir konu olabiliyor'' dedi.

Yaptığımız çalışmaları birlikte yürütüyoruz diyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Özdemir, ''Bakanlıklarla ilgili çalışmaları birlikte yapıyoruz. Aksu çayı gibi önemli bir gündemimiz var. Çevre şehircilik bakanlığına gittik ve talebimizi ilettik. Bakanlık yetkilileri bununla ilgili bir çalışma yaptılar. Germenicia ile ilgili 904 hektar 3. derece sit alanı var. Kültür Bakanlığımıza bütün milletvekillerimizle birlikte gittik. Teknik ekipler geldi çalışma yaptı. Şimdi sit alanını da daraltıyoruz. Daraltmamızın çok ciddi katkısı olacak. Vatandaşlarımız inşaat yapabilecek orası gelişecek ve güzelleşecek. Germenica'ya gelen insanlar sadece orayı görmeye gelmez. Orada yemek vb. ihtiyaçlarını da gidermek ister. Binaları yapamadığımız için bu bize bir engeldi. Şimdi Bunu yapıyoruz. Biz şu anda bunu birlikte hareket ettiğimiz için yapıyoruz. Bir şeyi birlikte hareket ederek yaptığınız zaman etkili oluyor'' dedi.

Belediye başkanlarımızla ilgili her ay toplantı yapıyoruz diyen Özdemir, ''Aramızda ciddi bir koordinasyon var. Geçtiğimiz hafta Belediye başkanımız vekillerimize yapacakları çalışmalarla ilgili bir sunum yaptılar. Bunun şu faydası var, biz bundan bir paye almak değil, vatandaşın beklentisini belediyelere aktarmak. Belediyelerimizde yapmayı istediği proje ile vatandaşın istediğini örtüştürünce iyi sonuç alıyoruz. Eğer örtüşmezse Trabzon caddesi gibi hepimizin şikayet ettiği bir konu olabiliyor. Geçmiş dönem belediye başkanımız burayla ilgili çok emek sarf etti. Güzel bir proje oldu ama vatandaşın işini çözmedi. Kuzey çevre yolu yine güzel bir projeydi ancak vatandaşın işini çözmedi. Çok ağır maliyetli bir işe dönüştü. Halbuki Güney çevre yolu yapılsaydı daha kolaydı. Bazen teknik ekiplerle değil de sorunu, muhataplarıyla konuşmak lazım. Hangi mühendisi getirirseniz getirin, Trabzon caddesindeki esnaftan daha iyi bilmez. Çünkü o adam her gün orada sorun yaşıyor. Bizde burada vatandaşın beklentisini en iyi hizmete dönüştürebilmek için çalışıyoruz. Hizmet yapıldığında da bu sorunlar konuşulmuyor olacaktır. Göksun yolu bitip tüneller açıldığında vatandaşın konuşmalarını duymuşsunuzdur. Algı yavaş yavaş değişiyor'' ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Göksun yolunun ne durumda olduğu sorusu üzerine ise Özdemir şunları kaydetti;

''Göksun yolunda şu an son hızla çalışılıyor. Artık Gökçe Mağara ile Kahramanmaraş arası yani Menzelet Barajına dönen yol ile Kahramanmaraş arasındaki yol çalışması yapılıyor. En son tünellerimiz, Fırnızla Gökçe Mağara arasında 7 kilometrelik bir tünel ve 5 tane. O tünellerinde aydınlatma çalışmaları yapılıyor. İnşallah Aralık ayında açılması planlanıyor. Belki bir iki ay sarksa da Göksun yolu ile ilgili sürecimiz 4-5 ay içerisinde bitecek ve 20 - 25 dakikada insanlarımız Göksun'a ulaşacaklar. Böylelikle Kayseri ve Ankara yolları da kısalmış olacak. Böylelikle mükemmel bir yol haline gelecek. Biliyorsunuz ki, başlangıcında 2 tünel vardı bizim planlamamızda. Sonrasında 5 tünel, 10 ve 12 tünel'e çıktı. 6 tane viyadük yapıldı ve yolun standardı harika oldu. Güzergahlar çok iyi bir şekilde düzenlendi. Bu gecikme şehrimiz için daha hayırlı oldu. Bazen gecikmeler iyi olmaz ama burada iyi sonuç verdi. Ödeneklerde her hangi bir sıkıntı yok. Müteahhitler tam kadro çalışıyor'' diye konuştu.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN