Kahramanmaraşlı vatandaşların merak ettiği konulardan birisi de batı köylerini birleştirecek olan köprüler olmuştu. Andırın yolunu da Yeniyapan’dan Karşıya Andırın yolunu 10,5 km kısaltacak bir köprü olduğunu belirten Milletvekili Ahmet Özdemir, Köprü Projesi hakkında Gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş – Andırın Yolu arası Köprü Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Devletimizin Mali Kriterler ve krize yönelik uygulamalarından dolayı askıya alındığını şimdi ise yeniden yapılı için girişimde bulunduklarını dile getirdi. Milletvekili Ahmet Özdemir yaptığı açıklamada, “Geçen yıl Ağustos ayında yaşanan kriz ortamında proje biraz askıya alınmıştı. Geçen günlerde Milletvekillerimizle beraber Ulaştırma Bakanımıza gittik daha sonrasında Karayolları Genel Müdürümüzle görüştük ve köprünün projesi yenide yapıldı. Yolu 10 buçuk kilometre kısaltacak bir köprü yapılacak” dedi.

“GİRİŞİMLERİMİZ SONUCUNDA PROJE YENİDEN ÇİZİLDİ”

Kahramanmaraş Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet erkoç'un projesi olan, Hayrettin Güngör'ün de projeleri arasında yer alan, Kahramanmaraş- Andırın Yolu arasını 10,5 kilometre kısaltacak olan Yeniyapan’dan Yenicekale, Başkonuş yolu arasını kısaltacak köprü hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Ahmet Özdemir, “O yol tamamlandığında dolmuş güzergahı oradan geçecek ve daha işlek daha kısa bir yol meydana gelecek. Burada hepinizin beklediği bir köprü yatırımı var. Milletvekillerimizle beraber Ulaştırma Bakanımıza gittik daha sonrasında Karayolları Genel Müdürümüzle görüştük ve köprünün projesi yenide yapıldı. Yolu 10 buçuk kilometre kısaltacak bir köprü yapılacak” dedi.

“O KÖPRÜ SAĞLIK VE DOĞA TURİZİMİNE YOL AÇACAK”

Kahramanmaraş- Andırın yolu 80 km olup, Başkonuş yaylası, Döngele de yapılan termal tesisler iç turizm açısından büyük önem taşımaktadır diyen Milletvekili Özdemir, “Sadece ilçe ile ulaşımı karşılamaktan ziyade günü birlik iç turizm açısından da önem arz ediyor. Başkonuş ve çevre Köyler için insanlar bir şekilde buraya yaylalık yapmaya geliyorlar. Buranın ne kadar güzel bir havası oluğunun farkındalar. Kahramanmaraş’ın sağlık ve doğa turizminin geleceği burasıdır. Biz de buraya daha fazla katkı sağlayacağız” dedi.

Toptaş: “Onikişubat’ı Hemşehrilerimizle Birlikte Ayağa Kaldıracağız” Toptaş: “Onikişubat’ı Hemşehrilerimizle Birlikte Ayağa Kaldıracağız”
Editör: TE Bilişim