Afşin İlçe Müftülüğü tarafından Ulu Camisi'nde düzenlenen anma programı, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve kurs öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Afşin Müftülüğü Vaizi Ferit Arkalı, Yaz Kur'an Kursu öğrencilerine vatan, millet, bayrak ve ezan şuurunu yaşatarak farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

15 Temmuz darbe girişiminde vatan ve bayrak için hayatlarını kaybeden tüm şehitleri rahmetle andıklarını ifade eden Arkalı, şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanlığının birçok önemli hizmetleri var. En önemli hizmetlerinden bir tanesi yaz tatilinde camilerimizde Kur’an kurslarımızda öğrencilerimizle buluşmak. Burada öğrencilerimize vatan, millet, bayrak, ezan şuurunu verebilme adına hem de 15 Temmuz’daki şehitlerimizi anma adına bu programı gerçekleştirdik. Afşin’deki tüm camilerdeki öğrencilerimiz, öğrenci velilerimiz ve hocalarımız katıldı. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize Allah’tan şifalar diliyorum."

Etkinlik, slayt gösterisi, ilahiler ve tüm şehitler için dua edilmesinin ardından sona erdi.

Andırın ilçesinde de 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında yaz Kur'an kursu öğrencileri 
etkinlik düzenledi.

Andırın İlçe Müftülüğü tarafından Merkez Camisi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından slayt sunumu ile başladı.

Andırın İlçe Müftüsü İbrahim Donuk, burada yaptığı konuşmada, bu vatanın, kardeşlik, birlik, beraberlik şuuruyla müdafaa edildiğini söyledi.

Kahraman ecdadın evlatları olarak, analarına her an vefalı olarak anavatanı, canları pahasına müdafaa ettiğini dile getiren Donuk, şunları kaydetti:

"Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan sala seslerini bize lütfettiği için Allah'a hamd ediyorum. Bu darbeye kalkışanlar, tarih boyunca mazlumların umudu olmuş bu milleti, umut olmaktan çıkarmak, belini kırmak, milletimizi tarih sahnesinden silecek derecede katliama tabii tutmakla, milletin tamamına suikast düzenlemekle görevlendirilmiş izanını, vicdanını, aklını kiralamış oldukları ortaya çıkmıştır. Millet uğruna, milletin hukukunu korumak için canlarını siper ederek hayatlarını kaybeden bütün kardeşlerimize Cenab-ı Haktan rahmet diliyor, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum."

Programda, öğrenciler tarafından Kur'an-ı Kerim, şiirler ve ilahiler okunup dualar yapıldı.

Editör: TE Bilişim