AK Parti'nin çalışmalarıyla Meclis gündemine gelerek kabul edilen ancak yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vetosu sonrası iptal edilen termik santrallere baca filtresi takılması süresini yaklaşık 3 yıl daha uzatan teklif geçtiğimiz haftalarda Türkiye gündemine damgasını vurmuştu.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Yasal olarak filtreleme işlemlerini gerçekleştirmeyen santraller 2020 yılı itibariyle eksiklerini gidermeden faaliyetlerini yürütemeyecek. Halkın üzerinden kazanılan onca kazanca rağmen vatandaşların sağlığını hiçbir şekilde gözetmeyen santral şirketleri, yıl bitmeden 'ne kadar kazansak kâr'  mantığıyla işletmelerini maksimum kapasitede çalıştırıyor.

Çelikler Holding’ten baca gazı arıtma sistemi açıklaması

"HERKESİ ÖLDÜRECEK BU KATİLLER!"

Son olarak bir vatandaşın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım, Afşin- Elbistan Termik Santrali'ni bünyesinde bulunduran Çelikler Holding'e yoğun tepki gösterilmesine sebep oldu.  Görüntülerde santral bacasından çıkan zehirin boyutları gözler önüne serilirken, paylaşımı yapan vatandaş altına da şu notu düştü; "Afşin - Elbistan A Termik Santral bugün 07:45. Çelikler holding 31 Aralık'a kadar ne kazanırsam artık diye santrali hergün böyle çalıştırıyor. Herkesi öldürecek bu katiller sesimizi duyun."

TONLARCA KÜL VE ZEHİR İÇEREN VİDEO ŞU ŞEKİLDE;