Geleneksel cumartesi sohbetlerinde Afşinder yine günün önemine uygun bir program yaptı. Programın konuğu ise, Kahramanmaraş / Afşin’li olan İstanbul Vaizlerinden Bekir BERK oldu. Dernek merkezinde toplantıya üyeler aileleri ile birlikte katıldı. Program öncesi konuklara yöresel yemeklerin yanı sıra AŞURE ikram edildi.

Programın açılış konuşmasında dernek başkanı Ahmet ARDIÇ , kısaca derneğin yaptığı çalışmalar, yeni dernek merkezi konusunu ve 2018-2019 burs müracaatları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Bu günün önemli olduğunu, her yıl Muharrem ayında farklı konuk ve konularla zihinlerde yeni ufuklar açmayı hedeflediklerini, bugünde yine Bekir Berk hocamızdan Muharrem ayına, Aşure konusuna ve Kerbela hadisesini dinleyerek istifade etmeyi hedefliyoruz, katılımınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum dedi.

“Sıkıntılardan kurtulmak için DUA etmek lazım…”

Daha sonra programına başlayan Vaiz Bekir Berk ise Muharrem ayının önemine vurgu yaparak, Hz. Adem A.S. ın tevbesinin kabul edilmesi, Nuh A.S. ın gemisinin karaya inmesi, Eyüp A.S. ın hastalıklardan kurtulması, İsa A.S. ve Musa A.S. ın Muharrem ayında doğması, Musa A.S. ın kızın denizi geçmesi,  Peygamberimizin A.S.M. hicreti ve tüm ümmete şefaat izni vb. birçok hadisenin bu ayda olması bizlere de bir işarettir. Burdan çıkaracak derslere bakmak lazım. Özetle bu ayda önemli sıkıntılardan kurtulunmuşsa bizlerinde bu ayda sıkıntılardan kurtulmak için bolca DUA etme vaktidir.

Muharremin onuncu günü olan Aşure gününde yapılması gerekenler de ise oruç tutmanın önemine vurgu yaptı. Nuh A.S. gelen adet olan, tufandan sonra elinde kalanlar ile kurtulmanın bir sembolü olarak elinde ne varsa karıştırarak yapılan Aşure yemeği/ tatlısının ordan geldiğinden bahsetti.

Yine bu aydaki en önemli hadise ise Hz. Hüseyinin başına gelen zulümdür. Kerbela da yaşanan ve bin beşyüz yıldır islamiyetin içerisine büyüyen fitne tohumları atıldı. Şiiler ile sünniler arasında islam beldeleri içerisinde bir birlerine karşı ayrışmalardan dolayı, bugün bir birlerini öldürüyorlarsa, o günkü kerbela zulmünden farkları yoktur. İşte bu dernekte örnek olacak şekilde değerlerimiz için toplandığımız gibi, Allah C.C.  islam dünyasındaki Müslümanlarında samimane bir merkezde toplanmayı nasip etsin bir daha kerbela zulmü gibi bir zulmü islam alemi görmesin inşallah dedi.

Program sonrasında Vaiz Bekir Berk’e Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç Yemliha Dergisi ile çeşitli  hediyeler takdim etti.

Editör: TE Bilişim