Ceyhan Nehri üzerinde yer alan Kılavuzlu Barajında başlayan mücadeleye  yarışmacılar, adrenalin tutkunlarına unutamayacağı anlar yaşattı.

Kahramanmaraş’ın Türkiye’de su zenginliği bakımında en ön sıralarda yer aldığını ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Büyük dereleri, nehirleri ve akarsuları olan bir şehirdir.  Rafting sporu da bununla doğru orantılıdır. Bu kadar imkânlarınız olmasına rağmen şimdiye kadar bu alanla ilgili bir çalışma yapılmamış. Biz önce bir kulüp kurduk.  Geçen yıl burada amatörce birkaç müsabaka yaptık. Bu yılda federasyon Başkanımız Fikret Beyle, temasa geçerek burada bir Türkiye Şampiyonası yapıyoruz. Rafting sporu Kahramanmaraş’ın tanıtımı açısından önem arz etmektedir. Türkiye’mizin dört bir yanından burada sporcular bulunmaktadır. Yaklaşık 500 civarında sporcu ve teknik adam vardır” açıklamalarında bulundu.

“KAHRAMANMARAŞ’TA BİR DÜNYA ŞAMPİYONASI YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Yapılan bu müsabakaların Kahramanmaraş’ın tanıtımına ve turizmine büyük katkıda bulunacağını dile getiren Erkoç, “Bu parkurda şehre çok yakın olduğu için avantajlıdır. Debi olarak ve güzergah olarak iyi bir noktadır.  Burada güzergâh konusunda düzenlemeler yapacağız. Kahramanmaraş’ta bir dünya şampiyonası yapmayı düşünüyoruz. Kahramanmaraş’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Her alanda çalışmalarımız devam ediyor. Bu aslında sadece rafting değil bir adrenalin turnuvasıdır. Bizim ekstrem sporları merkezimiz var. Havada bir sıkıntı olmazsa Narlıdan Mardin’ebir uçuş gerçekleştireceğiz. O da Türkiye’nin en uzun hattıdır. Bunları hep beraberce yaparak Kahramanmaraş’ın farklı bir il olduğunu göstermek istiyoruz. tüm sporculara başarılar diliyorum ve herkesi bu müsabakaları izlemeye davet ediyorum. Kahramanmaraş gerçekten cesaret isteyen parkurlara sahiptir. Yüksek adrenalin tutkunlarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“DOĞAYI BOZMADAN ULUSLARARASI BİR PARKUR HEDEFLİYORUZ”

Doğasıyla ve su zenginliğiyleçok önemli bir yerde bulunduklarının altını çizen Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, “Mükemmel bir nehir ve mükemmel bir organizasyon düzenleniyor. Büyükşehir belediye başkanını bu büyük organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum. Bu yaktığı meşalenin önümüzde ki yıllarda çok iyi bir sonuç alacağına ve değer göreceğine hep beraber şahit olacağız. Bir gün burada İngilizlerin, Almanların ve Fransızların kamp yaptığını göreceksiniz. Büyükşehir belediye başkanımla toplantı yaptım. İnanılmaz derecede bir suyumuz var. Doğayı bozmadan uluslararası bir parkur hedefliyoruz. Ve bu parkurda 7/24, 12 ay eğitim vereceğimiz bir alan oluşturmaya çalışacağız. Kahramanmaraş gerçekten su sporlarında Türkiye’de değil dünyada bir merkez haline gelebilir. İnanılmaz bir yeri mevcuttur. Yoğun bir programız var. Bu organizasyonun Kahramanmaraş’a hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuşarak sözlerine son verdİ.

“ÇOK EKSTREM BİR NEHİRDE MÜCADELE EDİYORUZ”

Şampiyonada mücadele eden Nisanur Karaömeroğlu, Tunceli takımı olarak buradayız. Kahramanmaraş bu organizasyonu iyi bir şekilde düzenlemiş. Buraya ilk defa geldim ve burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Burada bulunan nehri çok beğendim. Daha önce birçok yerde yarıştım fakat burası çok daha heyecanlı. Çok ekstrem bir nehirde mücadele ediyoruz. Bütün takımlara başarılar diliyorum.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN/MERT POLAT