Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı ve Kıbrıs gazisi Tayfun Özbek, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden bu yana sürekli iç ve dış tehditlere maruz kaldığını belirtti.

Kan dökülerek vatan olan bu toprakların Türk ordusu ve Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak sonsuza dek korunacağını hatırlatan Özbek, şunları söyledi:

"15 Temmuz 2016'da dış güçlerinin iş birlikçisi olan hain FETÖ mensuplarının yaptıkları ortadadır. Topraklarımızın bir daha istila edilmemesi, bayrağımızın inmemesi, ezanımızın susmaması ve bu cennet vatanımızın bölünmemesi için birlik ve bütünlüğümüzün bozulmasına ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir."

Törene, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 2. Zırhlı Tugay Komutanı Vekili Albay Adnan Köşker, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, gaziler, şehit aileleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, polis ve askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programın ardından protokol, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi'ni ziyaret etti.