YILLARDAN bu yana hem politikacıların hem de Kahramanmaraşlı’ların başbelası olan bir havaalanı meselemiz var.

Uçakla sık seyahat edenlerin muzdarip olduğu konudur, uçağın Kahramanmaraş Havaalanına inemeyip başka ile yönlendirilmesi…

İnmeyen uçaklar…

İptal edilen seferler…

Bol bol rötarlar…

Bir ILS Cihazı tartışmasıdır gidiyor.

Peki devasa binalar yapan, dev gibi uçakları alan devletin uydudan referans alarak direkt yaklaşma imkanı veren ILS Cihazını almaya gücü mü yetmiyor?

İŞTE ŞOK BİLGİ!

1990 sonrasında Türkiye’de yapılan bir çok havaalanının yapımında çalışmış bir arkadaşın verdiği bilgiler karşısında şaşırdım, şaşırmakla kalmadım memleketim adına üzüldüm.

Teknik personel olan arkadaş şu bilgileri verdi:

“Kahramanmaraş havalimanın yenilenmesinde (2009 ve 2017) ve Türkiye’de birçok havalimanının yapımında emeği geçmiş biri olarak diyorum, pist kesinlikle kısa değil.

Kahramanmaraş’a sefer yapan uçak modelleri için 1800 m yeterlidir. Kahramanmaraş’taki pist uzunluğu 2600 metredir. Buradaki sıkıntı, ILS cihazının yapılsa bile manialardan dolayı işe yaramamasıdır çünkü KİPAŞ Holding ve Oyak Betonun sonradan yükseltilen idari ve teknik binaları, cihazı işe yaramaz hale sokar.

Yani ILS Cihazı takılsa bile bu binalardan dolayı mania teşkil ettiğinden işe yaramamaktadır.”

Sonuç olarak ya o havaalanı komple oradan taşınacak ya da sonradan yapılan ve mania teşkil eden binalar yıkılacak.

Tam Türk işi, kel başa şimşir tarak misali değil mi?

DHMİ’DEN GELEN ŞOK YANIT DOĞRULUYOR!

BU bilgileri yetkisiz bir ağızdan alınca bir yakın arkadaşıma konuyu anlattım ve bir dilekçe ile DHMİ’ne sormasını istedim.

DHMİ Seyrüsefer Dairesi Başkanlığı, teknik terimlerle dolu uzun bir yanıt vermiş ancak içindeki en önemli bölüm şöyle:

Başvurunuz incelenmiş olup; Kahramanmaraş Havalimanının her iki pist başı için yapılan etüt çalışmaları neticesinde yakın çevredeki yüksek manialar nedeni ile standart şartlarda bir ILS yaklaşması tesis edilmesi mümkün olamamaktadır

Evet, bu konuda devletin en yetkili kurumu bu cevabı veriyor.

Şimdi asıl sorulması gereken soru şu: Bu binalar havaalanı yapılmadan önce mi yoksa sonra mı yapıldı?

Önce bu mania teşkil eden binalar yapıldıysa özel sektöre diyecek bir şey yok ama havaalanı yapıldıktan sonra yapıldıysa o zaman yandı gülüm keten helva, hesabı zor verilir!

NECATİ OKAY’DAN ESKİ VEKİLE GOL!

MÂLUMUNUZ birkaç yıl önceki 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde Valilik Bahçesinde Dulkadiroğlu Belediyesinin getirdiği sanatçı olay olmuş, zamanın Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak sağa sola fırçalar atarak alanı terketmişti.

O günün şartlarında tıpkı “ilahlar kurban istedi” mitolojisi sahnelenmiş ve Basın Yayın Müdürü Murat Akkurt görevden el çektirilmişti.

O zamanda yazmıştık, “yanlış iş” diye…

Yani Akkurt o dönemde, Veysi Beyin egolarına kurban edilmişti.

İşte şimdi hak yerini buldu ve Dulkadiroğlu’na çok şey katacağına inandığımız Murat Akkurt Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Doğru bir iş yapılmıştır, tebrik ederiz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

Tabi bunu siyasi literatür diline çevirecek olursak da tercümesi şöyle çıkıyor: “Necati Okay, eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a çok şık bir gol atmıştır.”

DİPNOT: Aslında bir bakıma bu gol o zamanda atılmıştı çünkü Akkurt, Basın Yayın Müdürlüğü görevinden alındıktan bir ay sonra iade-i itibar yapılmış ve Sosyal İşler Müdürlüğüne atanmıştı.

YATACAK YERİ YOK

DEVLETİ ZARARA UĞRATANLAR

GÖZ göre göre göz yumdukları konular nedeniyle devleti zarara uğratan sözümona devlet görevlileri…

YATACAK YERİ ÇOK

AFİŞE EDECEKLERİN

DEVLETİ zarara uğratma konusunda gerçekleri öğrendiğinde bana ne demeyip bunu afişe edeceklerin…