DAİMİ okurlarım bilirler; Belediye Başkanı adayı olarak Ankara’dan Kahramanmaraş’a gönderilen, sonrasında başkan seçilen Hayri, bu sütunların yazarı olarak sağolsun bendenize bir paye verdi ve -içinde tek cümle dahi hakaretin olmadığı- bir yazımdan dolayı “mahkemeye verdiği ilk kişi” ünvanını kazandırdı.

Hep “ilk”leri yapmayı seven biri olarak kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.

Aslında beni sevmediğini düşünmüyorum zira bir cumartesi günü Ankara’da adaylığı açıklandığı günün ertesinde bıyıksızdı, bunun üzerine bu sütunlarda “Artık bıyık uzatmalısın Hayri Bey!” diye yazdıktan sonra sağolsun bıyığını uzatıp, Maraş’a öyle gelmişti, teşekkür ederim.

Sonrasında Maraş’a gelip seçim kampanyasına başladıktan sonra, selefi Fatih Mehmet Erkoç’un yaptığı devasa hizmetlerden birinin açılış programında karşılaştığımda direkt kendisine, “Siz artık başkan sayılırsınız. Bu nedenle her şeyiniz örnek olacaktır, dikkat etmelisiniz. Bakın siyah pantolonun üstüne lacivert ceket, onun içine de gri yelek giymişsiniz, bu olmaz.” demiştim, sağolsun sözümü dinledi ve o gün bugün bir daha öyle karman corman giymedi, buna da teşekkür ederim.

MARAŞ, TRABZON CADDESİNDEN İBARET DEĞİL!

BAŞKAN olduktan sonra aylarca sosyal medya hesaplarında “Maraş’a hoş geldiniz, hayırlı olsun” ziyaretleri ve “zengin ailelerin nikah memurluğu” yaptığı fotoğrafları paylaşıyordu, bu sütunlarda “Yeter artık Hayri Bey, belediyeye dön artık” diye yazdıktan sonra bu paylaşımları minimuma indirmişti, bunun içinde kendisine teşekkür ediyorum.

Birkaç ay öncesine kadar belediye binasından dışarı çıkmıyordu, “Hayri Bey, çık artık halkın içine karış” dedim, sağolsun çıktı ama bir eksikliği var Maraş, Trabzon Caddesinden ibaret değil. Kenar mahalleleri de gezmeye başlarsa teşekkür edeceğim!

Mesela adını ilk defa benden öğrendiği Uyuzpınarı isimli eski mahallemize de gitsin.

Mesela Seriealtına’da (Sarayaltı) gitsin, Ahmet Cihan Cesur’un da gönlünü alsın.

Köyden alışverişe kente gelen Memmed Ağayı tesadüfen görüp, adamın elindeki kazma sapını kaça aldığını sorup Twitter’da paylaşacağına, o Memmet Emminin de köyüne gitsin.

Buna benzer onlarca örnek olayı yazmak bu sütunlara sığmaz.

ÜÇ AVUKAT GÖNDERDİ AMA NAFİLE!

MÂLUMUNUZ, içinde iftiranın “i”sinin olmadığı bir yazımdan dolayı Belediye Başkanı Hayri, bana ceza davası açmıştı.

2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşma, geçtiğimiz hafta sonu yapıldı ve 6 – 7 dakikada bitti ve Hakim “Berat” dedi, adaleti tecelli ettirdi.

Bu arada Hayri Bey, belediye avukatının yanı sıra daha önce görev aldığı Belediyeler Birliği isimli derneğin iki avukatını da, benim ceza alabilmem için bir dolu masraflar ettirererek taa Ankara’lardan Maraş’a getirtti.

AVUKATLARIN MASRAFINI KİM ÖDEDİ?

DOĞRUSU o avukatların yol parası, kaldıkları otel parası, yedikleri yemeğin parası, harcırahları vs. acaba Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin hanımın da başkanlığını yaptığı TBB kasasından mı çıktı, yoksa Hayri kendi cebinden mi ödedi merakta etmiyor değilim.

Mahkemede de beyan ettim, “Ben, beni dava eden bu arkadaşı tanımam, bilmem. Adını da ilk kez, kentimize belediye başkan adayı diye Ankara‘dan geldiğinde duydum, hiç bir önyargım, husumetim yoktur…” diye…

Bundan sonraki süreçte de eğer Hayri Bey iyi işler yapıp projeler geliştirirse sonuna kadar, dibine kadar yanında yer alır desteklerim…

Ama Hayri Bey bir yıldan bu yana olduğu gibi; elle tutulur, gözle görülür hiçbir icraat yapmadan gününü doldurup evinin olduğu yere Ankara’ya dönmeyi beklerse, yani 2020’de de oturmaya yatmaya, gününü doldurmaya devam ederse bizde eleştirmeye devam ederiz!

Ha bu arada, bu arkadaş hakkında dün yazdıklarımızın hepsinin altına, bugün de bir kez daha imzamızı atıyoruz!

HAYRİ BEYDEN MİLYON KEZ DAHA ÖNEMLİ KİŞİ VE KONULAR VAR

SOSYAL medya platformundan mesaj gönderiyorlar: “Hayırdır korktun mu, artık Belediye Başkanı Hayrettin Güngör hakkında yazmaz oldun…” diye…

Hayri Bey hakkında çok yazmaz olduğum konusunda haklılar ancak bunun korku ile falan alakası yok.

Bu memlekette Hayri Beyden milyon kez daha önemli kişi ve konular var…

YATACAK YERİ ÇOK

HAYVAN DOSTLARININ

BU aşırı soğuk havalarda sokak hayvanlarına merhamet edip, onlara mamalar alan veya lokantalardan artık ekmek ve yemekler taşıyarak aç kalmalarını önleyen güzel yürekli, vicdan sahibi insanların…

YATACAK YERİ YOK

RESMİ PARAYI KEYFİNE HARCAYANLARIN

KENDİ şahsi harcamalarını ve keyfiyetlerini ilgilendiren işlerin masrafını kendi ceplerinden yapmayıp, ita amiri olduğu kurumdaki güçlerini kullanarak yetimin, öksüzün hakkı olan paraları harcayanların…