Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan ve doğadan ilham alarak uyguladığı saç modelleriyle yarışmalarda dereceler elde eden Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Milli Takımı Üyesi Mehmet Ali Denel,İspanya'nın Barcelona kentinde yapılacak American Crew All Star Challenge büyük finalde Türkiye'yi temsil edecek.

İnegöl'de kuaförlük yapan 32 yaşındaki Mehmet Ali Denel, 14 yaşında başladığı mesleğini sürekli geliştirirken, ülke genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalara da katıldı. İlk olarak 2011 yılında "Yeşil Bursa Saç Festivali" kapsamında düzenlenen yarışmada birinci seçilen Denel, 2016'daki Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonunun gerçekleştirdiği milli takım yarışmasında ise erkek saç kesiminde birinci oldu.

Erkek makyajı üzerine çalışmalar yapan, birçok sosyal proje ile defilelerde yer alan Denel, 6 Haziran'a kadar Barcelona'da devam edecek 2018 American Crew All Star Challenge büyük finale katılacak Türk kuaförün belirlenmesi için yapılan ve ülke genelinden 97 kişinin katıldığı yarışmada birincilik elde etti.

Modellerinde doğadan esinleniyor

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Milli Takımı Üyesi Denel, yaptığı açıklamada, küçük yaşta edinmeye başladığı mesleki tecrübesini sürekli geliştirip yenilediğini, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak bunu ispatlamaya çalıştığını söyledi.

Denel, saç modellerini doğadan esinlenerek tasarladığını ifade ederek, "Belli bir modele takılıp kalmıyorum. Genelde doğa, hayvan ve bitkilerden ilham alıyorum. Bir ağacın yaprakları, bana bir saçı hatırlatıp, çalışırken çok farklı bir detayı yakalamama, yılan pulları da farklı bir tasarım yakalamama vesile oluyor. Aslında biz kuaförlerin doğada ilham alabileceğim çok konu var." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim