Erzurum'un Şenkaya ilçesinin Evbakan Mahallesi'nde 1976 yılında 18 yaşındayken öğretmenliğe başlayan Züleyha Dilmaç'ın, "ilk göz ağrılarım" dediği öğrencileriyle 42 yıl sonra bir araya gelmesi duygusal anlara sahne oldu.

Sosyal medya aracılığıyla organize edilerek Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan Evbakan Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nde gerçekleşen etkinlikte, öğretmen ve öğrencileri, 42 yıl önce çekilen bir fotoğraftaki pozu verdi.

Eski günlerin yad edildiği etkinlikte Evbakan Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yüksel Uçak, öğretmen Dilmaç'a hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.

"Onlar benim ilk göz ağrılarım"

Dilmaç, Ankara'da yaşadığını ve daveti alır almaz Bursa'ya geldiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin birçok kentinde yaşayan 50 öğrencimi bir arada gördüğüm için çok mutluyum. Onları görünce çok duygulandım, ağladım. 42 yıl önce çektirdiğimiz bir fotoğraf vardı. Ona bakıp tahmin yürüterek öğrencilerimi tanımaya çalıştım. Herkes çok değişmiş, tanıyamadıklarım da oldu. Onlar benim ilk göz ağrılarım. 31 yıl öğretmenlik yaptım, çok mezun verdim ama bu öğrencilerimin yeri başkaydı. Organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum. Bu etkinliği geleneksel hale getirirsek çok güzel olur."