Hasan Bozoğlu ve Hüsne Bozoğlu1 Şubatta Umre için Suudi Arabistan’a gittiler. Umre sırasında 6 Şubatta Mekke’de kaldığı otelde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Hüsne Bozoğlu yoğun bakıma alındı.Eşi Hasan Bozoğlu ise vizesi bittiği için çeşitli sıkıntılar yaşadı.

Hüsne Bozoğlu’nun kardeşi İYİ Parti Göksun Belediye Meclis Üyesi İbrahim Bozoğlu ise Devlet yetkililerinden hasta olan ablası ve vizesi biten eniştesi için yardım talep etti. Konuyu Göksun Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Akgül’e iletmesinin ardından; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’a iletilen talep sonucu;Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilieri konuyla yakındna ilgilenerek,hasta Bozoğlu ve eşi için gerekli görüşmelerin ardından yapılan işlemler sonucu;Hüsne Bozoğlu Uçak Ambulansla Kayseri’ye getirildi ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi altına alındı.Eşi Hasan Bozoğlu ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye getirilecek olan 360 Türk’ün içinde olduğu kaydedildi.

Bozoğlu ailesi adına Devletten yardım isteyen Kardeş İbrahim Bozoğlu ablası ve eniştesinin durumuna emek verenlere teşekkür ederek şu paylaşımda bulundu.

“Sesimizi duyulmasının birinci noktası olan Ak Parti Göksun İlçe Başkanı Mustafa Akgül, Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal başta olmak üzere yanımızda olan herkese çok teşekkür ederim.Olayı her an takip eden değerli basın mensuplarımızada çok teşekkür ederim. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” dedi.