Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun’un dünya çapında yetiştirdiği pehlivanları, tarihi geçmişi 60 yıl öncesine dayanan ve ülkemizin önemli festivalleri arasında yer alan karakucak güreş festivali nedeniyle ‘Pehlivanlar Diyarı’ olarak anılan bir ilçe olduğunu söyledi.

Karakucak güreşinin Türklerin öz ve milli sporu olduğuna işaret eden Başkan Aydın, geleneksel olarak sürdürdükleri Göksun Karakucak Güreş Festivali ile bu milli sporu aslına uygun olarak gelecek kuşaklara taşımayı hedeflediklerini belirtti. Başkan Aydın, Göksun 39. Karakucak Güreş Festivaliyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Biz Göksun Belediyesi olarak bir taraftan ilçemizi modern dünyanın standartlarına sahip bir kent yapma gayreti ile çalışırken diğer taraftan da tarihi mirasımıza sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalar yapıyoruz. Tarihi mirasımız içinde yer alan karakucak güreşleri ilçemizde önemli bir yere sahiptir. Millet olarak bizim en önemli hasletlerimizden biri de hiç kuşkusuz tarihimize, kültürümüze, ananelerimize ve örfümüze bağlı olmamızdır. Orta Asya Türk toplumlarından itibaren aslına uygun olarak icra edilen Karakucak Güreşleri de Türklerin öz ve milli sporlarından sadece birisidir. Pehlivanlar Diyarı olarak anılan Göksun, dünya çapında yetiştirdiği pehlivanları, tarihi geçmişi 60 yıl öncesine dayanan ve ülkemizin önemli festivalleri arasında yer alan karakucak güreş festivali ile ata sporumuza hizmet eden bir ilçedir.”

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Ağustos ayında, Göksun’un, serin yayla havası ve buz gibi akarsuları ile bölgenin cazibe merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın, tüm güreşçileri ve güreş severler ile güzel bir hafta sonu geçirmek için alternatif mekan arayan herkesi her festivalde ortalama 500 güreşçinin ter döktüğü Göksun er meydanına beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim