Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Göksun Kaymakamı Ejder Demir, Göksun Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı başkan adayı Hüseyin Coşkun Aydın, KASKİ Genel Müdürü Çetin Hurşitoğlu, KASKİ Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Esin, Murat Kayıoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak Göksun Belediye Başkanı ve cumhur ittifakı başkan adayı Hüseyin Coşkun Aydın söz aldı. Aydın konuşmasında şunları söyledi: ‘’ Bana Göksun’daki içme suyunun 5 yıl öncekiyle 5 yıl sonraki farklılığı nedir diye sorsanız ben hemen şunu söylerim. İçerisine her türlü olumsuz etkenin karıştığı kaptaj sorununu 100 yıllık ölçekte çözüldüğünü söyleyebilirim. Fabrikalardan aldığımız sulardan daha temiz bir suya kavuştuğu şeklinde tarif edebilirim’’ dedi.

Daha sonra kürsüye Göksun Kaymakamı Ejder Demir çıktı. Demir projede emeği geçenlere teşekkür etti. Kaymakam Demir konuşmasında suyun tasarruflu kullanılması konusunda temennilerde bulundu.

Son olarak kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Göksun’un içme suyu sorununu çözdüklerini belirtti. Başkan Erkoç konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ‘’ Allah’a hamdolsun kolları sıvadık. KASKİ’ye talimatı verdik. Hemen buranın ihalesini yapın, ne kadar kaynak ihtiyacı varsa aktaracağız. KASKİ yetkililerini tebrik ediyorum. Hemen projenin ihalesini yaptılar. Projeyi tamamladılar. Ve çok kısa sürede inşaatı tamamladık. Bu işimiz kapsamında Göksun’umuza 24 Milyon TL yatırım yaptık. Hamdolsun kaptaja da yatırımımızı yaparak Göksun’umuzun 100 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılamış olduk’’ dedi.

24 Milyon TL maliyetli proje kapsamında 194 km uzunluğunda şebeke hattı yenilendi. 3500 adet abone bağlantısı yapıldı. 6 adet debimetre odası, 1 adet bakiye klor odası, 1 adet hidrofor odası inşa edildi. İlçenin su dağılımının yapıldığı mevcut depoda bakım onarım çalışması yapılarak depo modernize edildi. Ve şebekenin her türlü kontrolünün sağlanması amacıyla Scada Otomasyon Sistemi devreye alındı.

Editör: TE Bilişim