Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi sınırlarında Berit Dağı yerleşim alanında yaşayan ve temel yaşam standartlarından oldukça uzak bir halde nüfusları 700’u bulan mezralarda hayata tutunma gayretinde olan vatandaşların sorunlarını Ankara’ya getirdi.

Aynı zamanda 35 haneli Müdürler mezrasının da her kış çığ felaketleriyle baş başa bırakıldığına dikkat çeken Atom Karınca Ali Öztunç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Öztunç’un Önergesi Aynen Şu Şekilde;

                                                                          TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Çevre Ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

                                                                                                                                                            Ali ÖZTUNÇ                                                                                                                                                                Kahramanmaraş Milletvekili

                                                                                                      İçişleri Komisyonu Üyesi                    

Kahramanmaraş Göksun İlçesi sınırları içinde Berit Dağı yerleşim alanında 700 nüfusu bulan mezralarda yaşayan insanların kışın dünya ile irtibatları kesilmektedir. Kış aylarında kapanan yolları açıldığında bile çamurdan yürünmez bir hal almakta, su şebekesi olmadığından susuzluk çekilmekte, uzun süreli elektrik kesintileri yaşanmakta ve GSM vericileri olmadığından dünya ile iletişimleri kesilmektedir. Bu mezralardan özellikle Kahramanmaraş Göksun Ericek Müdürler mezrasında yaşayan 35 hane her kış çığ felaketlerine maruz kalmaktadır.

Göksun’da feci kaza: 3 ölü 1 yaralı  Göksun’da feci kaza: 3 ölü 1 yaralı 

Buna istinaden;

1) Söz konusu mezraların yol sorunlarının giderilmesi ve menfezlerinin yapılması yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?

2)Mahallelerin içerisindeki yollar çamur içinde, bu yolları ne zaman parke döşeyeceksiniz?

3) Su şebekesi olmayan ve kışın susuz kalan bu yerleşim yerlerinin su sorununu ne zaman çözeceksiniz?

4) Elektrik kesintilerinin sıklıkla ve uzun süreli olması enerji nakil hatlarının yıpranmış olmasından kaynaklanmaktadır. Enerji nakil hatlarının tamir ve bakım işlerini yapılması hususunda bir çalışmanız olacak mıdır?

5) Kış ayları boyunca dünya ile ilişiği kesilen bu mezralar için GSM operatörlerinin baz istasyonu kurmaları yönünde bir çalışmanız var mıdır?

Editör: TE Bilişim