İlçe merkezindeki yol açma ve genişletme çalışmaları inceleyen Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, yaptığı açıklamada, ilçede etkili olan kar yağışı nedeniyle şu an için kapalı mahalle yolu olmadığını ancak yağışın devam etmesi nedeniyle zaman zaman kapanmalar yaşandığını söyledi.

Devletin gücüyle millete hizmet etmeye gayret ettiklerini belirten Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Karla mücadele çalışmalarımızı, Göksun Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve karayolları ekipleri olmak üzere, AKOM koordinasyonunda yürütüyoruz. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre 3 günden bu yana çalışmakta. Biz, devletimizin gücüyle milletimize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Kar yağışı dün akşam biraz kesilmişti ama bugün tekrar başladı. Kar yağışı nedeniyle şu an için kapalı mahalle yolumuz bulunmuyor. Ancak kar devamlı yağdığı için yollar açıldıktan sonra tekrar kapanıyor. Şu anda sahada 20'nin üzerine makine var ve hiç durmaksızın gece gündüz çalışmaya devam ediyorlar. Allah'a şükür bugüne kadar can kaybımız ya da ağır hasarlı bir durum olmadı, insanlarla alakalı ciddi bir olumsuzluğumuz olmadı.”

“Elektrik Yoldan Daha Önemli Hale Geldi”

Göksun genelinde yaşanan elektrik kesintisi hakkında da bilgiler veren Başkan Aydın, “Şu anda ilçemizdeki en büyük sorun devam eden elektrik kesintisi” dedi.

AKEDAŞ ve TEİAŞ tarafından yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerini ve Göksun’u en kısa sürede elektriğe kavuşturmak için gayret ettiklerini ifade eden Başkan Aydın, “Kar yağışının ardından elektrikler de kesildi ve 24 saatten fazla zamandır elektrikler yok. Elektrik iletim hatlarında sıkıntı oldu, taşıyıcı direklerde sıkıntılar oldu. Gerek AKEDAŞ olsun, gerek TEİAŞ olsun bu konuda çalışmalarını devam ettiriyor. Hatta yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde yetkililerden diğer illerden takviye ekipler geldiğini, kar araçlarının yolda olduğunu öğrendik. Göksun'umuzu en kısa sürede elektrikle kavuşturmak için gayret ediyoruz. Elektrik yoldan da daha önemli hale geldi. İnsanlar artık konutlarda elektrik vasıtasıyla ısınıyor, kaloriferler elektrik olmazsa çalışmıyor. Hakikaten çok sıkıntılı bir süreç olduğunu söylemek gerekir. İnşallah en kısa sürede normale döneceğiz” dedi.