Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan eğitimde Açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Kadir SALTALI;  İlçede 75 farklı bahçeden alınan 150 toprak numunesinin değerlendirerek; toprakların mevcut durumu, uygulanması gereken gübreler ve uygulama zamanları üzerinde detaylı bilgiler veren SALTALI, Gübrelemenin sadece bitki ihtiyaçlarını dikkate alarak değil, toprak ihtiyaçlarını da karşılayacak şekilde, toprağı yormadan yapılması gerektiğini belirtti. Bölgede çok büyük rezervi bulunan Gidya ve leonardit kullanımın artırılması gerektiğini ve bunun toprak sağlığını korumak için çok önemli olduğunu söyledi.

Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Ahmet Mesut KIRAÇ ise “K.S.Ü. Ziraat Fakültesi ile işbirliği içinde birçok çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalarda tohumdan sofraya kadar üretimin her aşamasında hocalarımızın bilgi ve tecrübelerinden en iyi şekilde faydalanmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda ilçemiz tarımına sağladıkları değerli katkılardan dolayı Ziraat Fakültemize ve bugün burada bizlere verdiği bu eğitimden dolayı değerli hocamız Prof. Dr. Kadir SALTALI hocamıza çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Eğitim sonrası Prof. Dr. Kadir SALTALI, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Ahmet Mesut KIRAÇ, Ziraat Mühendisi Mehmet ERAYMAN ve Ziraat Mühendisi Ergün ALADAĞLI ile birlikte Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun AYDIN’a da bir ziyarette bulunarak, ilçe tarımı hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

Editör: TE Bilişim