Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesinde sinema,konferans,fitnes salonu,kütüphane ve çeşitli eğitim salonları olmak üzere büyük ihtiyacı olan Kültür Merkezi Göksun Belediyesi tarafından projelendirilmiş ve 64.Hükümet dönemi Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal dönemin de yüzde 50 Bakanlık hibesi ile yapılması onaylanarak ihaleye çıkarılmıştı.

Kültür Merkezi, 2016 yılının ilk çeyreğinde ihaleyi alan firma ile 1,5 yıl içerisinde teslim edilmek üzere imzalar atılmıştı. Yapılan sözleşmeye göre inşaat başlama tarihi 25/03/2016 teslim tarihi ise 26/09/2017 olarak ilan edilmiş ama karkas inşaatı sonrası halen inşaatta hiçbir faaliyet bulunmuyor.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ise üstlenici firma ile imzalar atıldığı anda Göksun Belediyesi isimli sosyal medya hesabında “iki yıllık süreçte ilk büyük proje olarak sözleşmesini imzaladığım proje bu oldu” diyerek yapımından çok mutlu olduğunu belirtmişti. Bürokrasiye takılan bazı projelerde başarısını ortaya koyan Başkan Aydın’ın bu proje için de gerekli çalışmaları yapacağı yönünde beklentiler bulunmaktadır.

2017 yılında teslim edilmesi planlanan Kültür merkezi;2 bin 435 metrekare kapalı alan,500 kişi kapasiteli tiyatro ve sinema salonu,kütüphane,internet odası,fitness salonu,iki adet atölye,üç adet derslik ile 25 araçlık otopark olarak yapımı başladığı duyurulmuştu.

Maalesef geçen sürede inşaat karkas halinde bırakılmış ve kaderine terk edilmiş görüntüsü sunmaktadır. Göksun halkı Alparslan Türkeş Mesire alanında bulunan ve uzun yıllardır karkas halde bekleyen düğün salonu,spor salonu,lokanta yapılacağı gibi çeşitli şekilde gündeme gelen sözden ileri gidemeyen yer ile aynı kaderi yaşamasından endişe ediyor.

Çevre ilçelerde yatırımlar hız kesmeden devam ederken ödenekle alakalı bir sorunun olmadığı kamuoyunca düşünülürken maalesef inşaat alanında bulunan tanıtım tabelasında teslim tarihine bant çekilmesi ise akılları kurcaladı.