‘Göksun çöplüğü’ olarak bilinen ve daha önce ilçe ve büyükşehir belediyesi tarafından ‘Göksun’un tarihi sorunu tarih oldu’, şeklinde duyurularla haberlerin yapıldığı alandan pis koku ve dumanlar yeniden yükselmeye başladı.

İş bilmezlik ve takipsizlik sonucu Göksun’un 30 yıllık sorununun yeniden hortlayarak halk sağlığını tehdit etmesi üzerine, CHP’li Ali Öztunç harekete geçerek Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

CHP’li Öztunç önergesinde, “Göksun’un “Göksun çöplüğü” olarak bilinen yer ile ilgili yetkililerin geçmişte “çözüm oluşturuldu, 30 yıllık sorun çözüldü” gibi açıklamaları ne yazık ki bugün geçerliliğini yitirmiştir. Çöplükten yine kokular, dumanlar yükselmekte ve yerleşim yerlerini tehdit etmektedir. Bölgeye yakın yaşayan vatandaşların sivrisinek ve pis kokulardan rahatsızlık duyduklarını yetkili makamlara iletmelerine rağmen hiçbir gelişme olmamış, tarihi sorun tarih oldu diyenlerin bölgeden bihaber olduğu ortaya çıkmıştır.” İfadelerini kullandı.

“MESİRE ALANI OLACAK SÖZÜ NEDEN YERİNE GETİRİLMEDİ?”

Öztunç’un Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan kamuoyu adına yazılı olarak cevaplandırması istemiyle yanıt beklediği sorular ise şu şekilde oldu;

Yeni Kahramanmaraş İçin Tüm İmkânlarımızla Sahadayız Yeni Kahramanmaraş İçin Tüm İmkânlarımızla Sahadayız

1- Göksun çöplüğü ile ilgili Göksun Belediyesinin “30 yıllık sorun çözüldü, tarihi sorun tarih oldu” demekle kastettiği şey nedir?

2- 2015 yılında temizlenen bu alanın tekrar eski haline gelmesine neden izin verilmiştir? Çöplük alanının mesire alanına dönüştürüleceği sözü neden yerine getirilmemiştir?

3- Göksun Belediyesi bu çöpleri katı atık bertaraf tesislerine neden transfer etmemektedir?

4- Yerleşim yerlerini tehdit eden bu çöplük ile ilgili belediye nasıl bir çalışma yapmayı düşünmektedir?

Editör: TE Bilişim