Göksun Belediyesi ve AK Parti Göksun İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sosyal paylaşım sitelerinde 15 Şubat 2019 tarihinde Türk Bayrağı ile Belediyemize ait kurumsal bayrağın birlikte yer aldığı süsleme bayraklarının yerde çekilmiş fotoğraflarının servis edilerek Belediyemize yönelik algı oluşturulmaya çalışıldığını üzülerek müşahede ettik.

Öncelikle namusumuz olan Milli Bayrağımız ile bize emanet edilen kurumumuza ait bayrağın yerlerde gezmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bunu yapan kişi veya kişilerin tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin yapılması için gerekli inceleme çalışmaları başlatılmıştır.

Söz konusu görüntüler incelendiğinde, öncelikle fotoğrafların farklı zaman ve mevsimde, özellikle bir adet Türk Bayrağı ile Belediye logolu kurumsal bayrağın net olarak görülecek şekilde açılarak çekildiği açıkça görülmektedir.

Ayrıca fotoğrafların çekildiği mevsim herhangi bir etkinliğin ve süslemenin yapılmadığı, bayrakların yer aldığı deponun kullanılmadığı kış mevsimi olduğu görülmektedir.

Söz konusu süsleme bayrakları, "15 Temmuz Hain Darbe Girişimi" sonrasındaki "Demokrasi Nöbetleri" sırasında kullanılmış olup, Belediyemiz tarafından 2016 yılının ikinci yarısı ile 2017 ve 2018 yıllarında düzenlenen etkinliklerde, Türk Bayrağının yanı sıra beyaz zemin üzerine renkli logo ile turkuaz zemin üzerine beyaz logolu kurumsal süsleme bayrakları kullanılmıştır.

Söz konusu paylaşımların, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Belediyemiz ile Belediye Başkanımız ve Cumhur İttifakı AK Parti Göksun Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun Aydın'a karşı siyasi ve ahlaki hiç bir izahla bağdaşmayan algı oluşturmak için planlı olarak yapıldığı düşünülmektedir.

Bu algıların, her ferdi ile bayrağı ve vatanı için gözünü kırpmadan canını vermeye hazır olan bir şehrin feraset sahibi mensuplarına karşı tutmadığı ve tutmayacağı bilinmelidir.

Bunu yapan kişi veya kişilerin tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz.”

Editör: TE Bilişim