Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, geziye katılan öğrencileri Belediye İş Merkezi Meydanından aileleri ile birlikte uğurladı. Otobüsleri gezerek öğrencilerle tek tek ilgilenen Başkan Aydın, öğrencilerden gezip gördükleri mekanları ve oranın manevi atmosferini hafızalarına kazımalarını ve gelecekte söz sahibi olacakları ülke yönetiminde bu vatanın bizlere hangi şartlarda emanet edildiğini unutmamalarını istedi.

Başkan Aydın, yaptığı açıklamada, bu projeyi hayata geçirmelerindeki amaçlarının, vatanına, devletine, milletine ve bayrağına sevdalı nesiller yetiştirmek, ilçenin eğitim, kültür ve sosyal yapısını geliştirmek olduğunu söyledi.

Öğrencilere milletini, bayrağını, vatanını, devletini ve dinini koruma noktasında birlikte hareket etme bilincini öğretmek istediklerine vurgu yapan Başkan Aydın, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu bilinçle yetişen ve ona göre hareket eden ecdadımızın hangi şartlarda, kimlere karşı, kimlerle omuz omuza mücadele ederek, can vererek bu ülkeyi bize emanet ettiklerinin en iyi görüleceği, anlaşılacağı ve öğrenileceği yer Çanakkale’dir. İnşallah bu gün Çanakkale Gezisine katılacak olan bu yavrularımız, dünyaya meydan okuyan atalarının nasıl bir zafer kazandıklarına tanıklık edecekler. Bu ülkenin korunmasında ve geleceğe taşınmasında önemli bir görevi olan bizler, yerel yöneticiler olarak ilgili kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içinde hareket ederek, gençlerimizi hem ilimde, bilimde, irfanda ve teknolojide en üst seviye çıkartmak hem de milli ve manevi bilinçle yetişmelerine katkı sağlıyoruz. İnşallah bu ve benzeri projelerimiz artarak devam edecek.”

Başkan Aydın, projenin hayata geçirilmesi konusunda desteklerini esirgemeyen Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan başta olmak üzere SODES yetkililerine ve projede emeği bulunan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Belediye yetkilileri ve öğretmenleri eşliğinde 3 gün sürecek olan geziye katılan öğrenciler, Bursa’nın tarihi mekanları ile Çanakkale Savaşlarının yapıldığı yerleri gezerek rehberlerden bilgiler alacaklar.

Göksun Belediyesi 2016 yılında hayata geçirdiği, ‘Göksun Toplum Merkezi’ projesi kapsamında da 40 öğrenciyi Çanakkale gezisine götürmüştü.