İbrahim Atabey isimli Youtuber, kutsal kitabımız Kur'an'ı Kerim ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (S.A.V) hedef alan küstah açıklamalarda bulundu. Görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından yurt dışında yaşadığı iddia edilen İbrahim Atabey'e tepkiler çığ gibi büyüdü.

SOSYAL MEDYADA "İBRAHİM ATABEY TUTUKLANSIN" SESLERİ YÜKSELDİ

Skandal görüntülerin ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "İbrahim Atabey Tutuklansın" etiketi altında binlerce paylaşım yapıldı. Etiketin altına yorum yapan Twitter kullanıcıları, "Adı İbrahim ama Ebu Cehil'den farkı olmayan bu haysiyetsizi tutuklayın" çağrısında bulundu.

EMNİYET, YASAL İŞLEM BAŞLATTI

Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medyada İbrahim Atabey tutuklansın etiketiyle gündeme gelen bir videoya ilişkin yasal işlem başlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "16 Kasım 2020 tarihinde YouTubeadlı video paylaşım sitesinde paylaşılan ve sosyal medyada #İbrahimAtabeyTutuklansın etiketiyle gündeme gelen bir videoda dini değerleri alenen aşağılayan ve kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i yırtan şahsın görülmesi üzerine tespit çalışması yapılmıştır. Videodaki şahsın İ.A. olduğu, çeşitli suçlardan 11 adet kaydının bulunduğu, firari olarak Rusya'da ikamet ettiği anlaşılmıştır. Şahıs hakkında yasal işlem başlatılmış olup ülkemize iade süreci takip edilmektedir." denildi.

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yerinde dönüşüme 35 bin 395 başvuru Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yerinde dönüşüme 35 bin 395 başvuru

MELİH GÖKÇEK, İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'YA ÇAĞRI YAPTI

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, skandal olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İbrahim Atabey denilen Youtuber alçağı Kuran-ı Kerim'i hem yırtıyor, hem de tükürüyor. Süleyman Soylu bakanımdan bu itin derhal adalet teslim edilmesini istiyoruz. Ancak polis bu iti gözaltına alırken suratını görmek istiyoruz. Bakalım it sırıtacak mı?" tepkisini gösterdi.

Editör: TE Bilişim