Rusya'nın Novosibirsk bölgesindeki Mametkino köyünde sahibi tarafından terk edilen bir köpek yaklaşık 6 ay yerinden ayrılmadı. -30 derecede aylarca eski sahibini bekleyen köpek İrina isimli bir kadın tarafından sahiplenildi.

YOLDAN GEÇENLER BESLEDİ

Japonya'da ölen sahibini her gün işe giderken bindiği metro istasyonunun kapısında bekleyen köpek Hachiko'nun öyküsünün bir benzeri Rusya'da yaşandı. Novosibirsk'te kimliği bilinmeyen bir kişi Mametkino köyündeki bir otobüs durağının yanına köpeğini bıraktı. Köpek —30 derecede yaklaşık 6 ay sahibinin geri dönmesini bekleyip yerinden ayrılmadı, ancak beklediği olmadı. Bu süre zarfında onu yoldan geçenler araçlarıyla bıraktığı yiyeceklerle besledi.

"ÇOK SADIK BİR KÖPEK"

Bölge sakini Sabirgali Baysagurov "Çok sadık bir köpek. Sahibi sanırım onu gri bir arabayla bırakmıştı. Bazen gri arabaların peşinden koşuyor. Hava dondurucu, ama köpek hala sahibini bekliyor" dedi. Hikayenin basına yansımasının ardından durumu öğrenen bir grup gönüllü 402 kilometre yol kat ederek köpeği kurtarmaya gitti. İrina isimli bir kadının sahiplendiği köpek, şimdi St. Bernart cinsi bir köpek ve kedi ile birlikte. Tokyo'da profesör Dr. Hidesaburo Ueno'nun köpeği Hachiko, ölen sahibini 9 yıl boyunca metronun kapısında beklemiş ve orada ölmüştü. Metro girişine heykeli yapılan köpek kitap ve filmlere de konu olmuştu.

Editör: TE Bilişim