Koronavirüsün yayılma riskine karşı alınan yeni tedbirler çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanı, Cuma günü ve kandil gecesi, cami ve mescitlerin kapalı tutulacağı veCuma namazı için sala okunmayacağı açıklamıştı.

Vatandaşlara Cuma namazını evde kılmaları için de uyarıda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cuma namazı öncesi bir hatırlatma daha yaptı.

KAPIYI TEKMELEDİ: GELİN BU KAPIYI KIRALIM

Açıklama sonrası birçok caminin kapalı olduğu görülürken, Şanlıurfa cemaati kurallara uymadı. Balıklıgöl'deki Dergah Camisi'ne giden bazı vatandaşlar caminin kapalı olmasına tepki gösterirken, bir vatandaşın kapıyı tekmelediği görüldü. Kilitli olan kapıyı tekmeleyen şahıs, "Müslümanlar, nerede bu Müslümanlar? Gelin bu kapıyı kıralım. Neden korkuyorsunuz? Allah'tan korkalım" diyerek, kapıyı zorlamaya çalıştı.

EKİPLER ÖNLEM ALDI

Tepki üzerine harekete geçen polis ekipleri, vatandaşları Dergah Camisi'nden uzaklaştırdı ve caminin girişlerini kapattı.

VATANDAŞ UYARIYA RAĞMEN CAMİYE GİTTİ

Yapılan onca uyarıya rağmen Karaköprü İlçesindeki Hacı Mahmut Sade Cami'nin kapatılmadığı görüldü. Yaklaşık 15 vatandaş, Cuma namazını camide kıldı.

ERBAŞ: ISRARCI OLMAK CAİZ OLMAYAN BİR TUTUMDUR

Öte yandan, toplum sağlığını tehlikeye düşürecek davranışların kul hakkı olduğuna dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlere uyulması gerektiğini kaydederek, "Kararlara uymak dini bir gerekliliktir, cuma ve cemaatle namaz konusunda ısrarcı olmak ise dinen caiz olmayan bir tutumdur" dedi.

AJANS URFA