İstanbul da Kahramanmaraş sivil toplumun güçlü örgütlerinden Afşin ilçesi Büyük Tatlı Mahallesi Derneği TATLIDER yüz hane aileyi aşkın hemşehrilerinin yaşadığı Zeytinburnu ilçesi Yeşiltepe Mahallesi 57/4 sokak 12 numara da Necati KALEM ve Murtaza KARA temsilciliğinde görkemli bir programla açıldı. Diğer bölge temsilcilikleri için ön çalışmalara başlandı. Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümünde çete kıyafetleri giyen hemşehrilerimiz yoğun ilgisiyle açılışı gerçekleşen TATLIDER Zeytinburnu temsilciliği 16 Şubat’ta Bahçelievler de kutlanacak olan Kahramanmaraş Kurtuluş Bayramı etkinliğinin ön kutlaması niteliğindeydi.

“ Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi 57/4 Sokakta 15 civarında spot mobilya esnafı Kahramanmaraş ili Afşin ilçesi Büyük Tatlı Mahallesi sakinlerinden oluşmaktadır.”

İstanbul Zeytinburnu TATLIDER temsilciliği açılışına Ak Parti Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy ve ilçe başkanı Abdül Selami Delibalta, Trabzon Dernekleri Federasyonu genel saymanı Salih Zeki Durmuşoğlu, Yedi renk tek yürek platformu kadın kolları başkanı Ayşe Sula Durmuşoğlu katıldı. Yeşiltepe mahalle muhtarı Nadiye Polat ve Kahramanmaraş STK protokolünden çok değerli isimler katıldı.

Kahramanmaraş ili Afşin ilçesi Büyük Tatlı Mahallesi TATLIDER Başkanı İsrafil Bahçe açılışta yaptığı konuşmasında “bu akşam 100 haneyi aşkın ailemizin yaşadığı Zeytinburnu ilçesinde bilhassa kasabamızdan İstanbul’a göç eden hemşehrilerimizin ilk geldiği yer olan Yeşiltepe mahallesinde temsilcilik açmak bugüne nasip oldu. Burada bir lokalimizin olması büyük bir ihtiyaçtı. Bir buçuk yıldır dernek başkanlığı yapıyoruz. Biz yönetime talip olurken hemşehrilerimize olması gereken dernekçiliği yapacağımızı vaat ettik. Ve vaatlerimizi tüm hemşehrilerimizin desteğiyle hep birlikte yerine getirmeye çalışıyoruz. TATLIDER olarak biz güçlü büyük bir aileyiz. İstanbul da metropol kentte aynı anda birkaç farklı ilçe de program yapabiliyoruz. Bu akşam buraya gelmeden önce derneğimizin bulunduğu Sultangazi Malkoçoğlu mahallesinde Ak Parti Sultangazi Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Dursun ve ilçe yönetimini misafir ettik. 12 Şubat Kurtuluş bayramımız münasebetiyle çete kıyafeti giyen hemşehrilerimizle mahallemizde bulunan Sütçü İmam Parkında Kurtuluş Bayramımızı kutladık. Bu akşam açılışımızda bizleri onure eden Ak Parti Zeytinburnu Belediye Başkan Adayımız Ömer Arısoy ve Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanımız Abdül Selami Delibalta ile Yeşiltepe mahalle muhtarımız Nadiye Polat ve birbirinden değerli protokol üyelerimize vede siz değerli hemşehrilerimize teşekkür ederim” dedi.

“ Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşun 99. Yılı 16 Şubat Cumartesi akşamı İstanbul da coşkuyla kutlanacak ”

Kahramanmaraş’ın sosyal medya kanalı 46tv.net’ten Eyüp Kadir Kılcı’nın sunuculuğunda canlı yayınladığı açılışta Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Abdül Selami Delibalta ve Ak Parti Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy kısa selamlama konuşması yaparken daha ağırlıklı vatandaşların sorunlarını dinledi. Hemşehrilerimizden gelen soruları not alırken şahsıyla alakalı konularda cevap verdi. Mahalle muhtarı Nadiye Polat ise mahallemizde böylesi güçlü bir derneğin temsilcilik açmış olması gurur verici dedi.

Kahramanmaraşlılar 16 Şubat’ta MARAŞFED ev sahipliğinde Cumartesi akşamı İstanbul da Bahçelievler Koca Sinan Mahallesi Osmangazi Sokak Hasan Doğan Spor Kompleksinde Kurtuluş Bayramını kutlayacak. Tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz davetlidir.