HATAY (AA) - Türkiye sınırına yakın bölgelere göç eden Suriyelilere İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, 139 tır insani yardım malzemesi ulaştırıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı yazılı açıklamada Doğu Hama ve Güney İdlib’ten yaklaşık 250 bin kişinin Türkiye sınırına yakın bölgelere göç ettiğini, sivillere 139 tır insani yardım malzemesinin dağıtıldığını belirtti.

Suriyeli ailelerin kurulan kamplara yerleştirilmeye devam edildiğini anlatan Tosun, şunları kaydetti:

"Göç eden aileler için Türkiye sınırına yakın noktalara iki farklı kamp kurduk. Aynı zamanda düzenli olarak ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Özellikle gıda, barınma ve sağlık alanında ciddi ihtiyaçlar var. Bu ihtiyaçları hızlı bir şekilde gidermek için çaba gösteriyoruz. Göç dalgasının başlamasının ardından bir yardım seferberliği çağrısında bulunmuştuk. Bu çağrı kısa sürede karşılık buldu. Battaniye, un, sünger yatak, çadır ve muhtelif malzemelerin yer aldığı 139 tır insani yardım malzemesini ailelere ulaştırdık. Bu yardımlar Türkiye'nin dört bir yanından geldi. Özellikle kısa sürede bu insani krizin kontrol altına alınabilmesi için destek veren bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz."