ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kepez ilçesinde şakalaştığını öne sürdüğü polis memuru arkadaşı Ümran Yetişgen'i (28) silahla vuran sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Said Şahin, müştekiler anne Elif, baba Cafer, kardeşler Murat, Mehmet, Sinan ve Şule Yetişgen ile taraf avukatları katıldı.

Söz verilen sanık Şahin, kardeşi gibi gördüğü Yetişgen ile aralarında sözlü tartışma dahi olmadığını savundu.

Olaydan dolayı pişman olduğunu, Yetişgen'in ailesine ulaşarak af dilemek için çok uğraştığını aktaran Şahin, onların yüzlerine bakacak hali bulunmadığını ifade etti.

Yetişgen ile aynı binada oturduklarını, olay günü silahını temizlemek için parçalara ayırdığını anlatan Şahin, şunları belirtti:

"Topladığım tabancanın namlusunun ağzına birkaç defa mermi verdim. Bu sırada telefonum çalınca silahı sehpaya bıraktım. Ümran hastaydı, bana uğrayacağını söylemişti. Evde hazırlanırken Ümran geldi, koltuğa oturdu. Konuşmaya, şakalaşmaya başladık. Sehpada duran tabancayı kılıfına koymak için aldığım sırada bir anda patladı. Ne olduğunu şaşırdım. Arkadaşım Yunus olduğu yerden kalktı ama Ümran hala oturuyor, hareket etmiyordu. Ümran tepki vermeyince Yunus'tan ve çevreden yardım istedim."

Mahkeme Başkanı Mutlu Çat, duruşma salonunda bulunan polislerden birinden istediği tabancayı göstererek, "Böyle bir silahı tutup kılıfa koymak olmaz. Neden tabancayı etrafından değil de namludan tuttun?" diye sorması üzerine sanık, silahın ağzında merminin olduğunu unuttuğunu, nişan almadığını söyledi.

Tanık olarak dinlenen Yunus Yiğit, olay günü Şahin ve Yetişgen'in şakalaştıklarını belirterek, "Sait sehpanın üzerindeki silahı aldı, sanki 'Hadi len sen de' der gibi silahı Ümran'a doğrulttu. Yere paralel şekilde tutarak tetik düşürmesiyle silah patladı. Akşam olduğu için silahın patlama sırasında çıkan ateşi gördüm. Yani Said silahı yan tutmuyordu, normal nişan vaziyetinde tutmuştu. O anda Ümran'a isabet ettiğini gördüm." diye konuştu.

Baba Cafer Yetişgen, 28 yıl kızına emek verip büyüttüğünü ancak şımarık bir çocuk yüzünden onu kızını kaybettiğini belirterek, kendisinden davacı olduğunu dile getirdi.

Anne Elif Yetişgen, olayın kaza olduğuna inanmadığını ifade ederek "Benim kuzuma nasıl kıydılar?" dedi.

Sinan Yetişgen de bir annenin oğluna terlik attığı için hapis cezası aldığını, ancak ablasını vuran sanığın serbest bırakıldığını belirtti.

Mahkeme heyeti, tanık anlatımları ve dosyadaki delilleri göz önünde bulundurarak sanığın tutuklu yargılanmasına karar verdi.

Duruşma eksik hususların giderilmesi için ertelendi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde 19 Temmuz 2017'de polis memuru Said Şahin, meslektaşı Ümran Yetişgen'i silahla vurarak, ölümüne neden olmuştu.