Gümüşün 14. yüzyılda keşfedilen iyileştirici etkisi, günümüz teknolojisi ile geliştirilip medikal alanlarda daha etkin biçimde kullanılmaya başlanmıştır.

Antiviral ve antibakteriyel özelliği ile doğadaki tek element olarak bilenen gümüş, yüzyıllardır medikal sektörde kullanılmaktadır. Yapısı itibari ile 450 tür bakterinin DNA’sını bozarak yok edebilme özelliğine sahiptir.

Gümüşün partikülleri bile en dirençli virüs ve bakterilerin solunum enzimleri gibi proteinlerini inaktif hale getirerek DNA hasarına neden olur. DNA’sı bozulan mikroorganizmalar, immün sistem tarafından kolayca yok edilir.

999 ayar saf gümüş iplikler ile dokunan, uluslararası akredite kuruluşlardan sertifikalı pamuksu elyaf polyester kumaştan üretilen Silver Pro Mask; gözle de görülebilen saf gümüş iplikler ve sık dokuma yöntemi ile virüs ve bakterilere karşı % 90 üzeri koruma sağlarken, yıkanabilir özelliği ile de 90 gün kullanılabilmektedir. Silver Pro Mask’da yer alan saf gümüş iplikler, virüs ve bakterilerin yüzeye geldiği anda DNA’sını bozarak yok ederken antioksit özelliği ile de kalıntılarının yüzeyde tutunmasını engellemektedir.

Uluslararası akredite laboratuvarlarından alınan kumaş ve koruyuculuk sertifikaları ile ülkemizdeki en yüksek koruyucu özelliğe sahip Silver Pro Mask; kimyasal içermeyen, cilt dostu ve % 100 geri dönüştürülüp medikal atık oluşturmadığı için çevre dostu özelliklerinin yanı sıra; rahat solunum sağlaması ile de dikkat çekiyor. Avrupa CE ve TSE standartlarında üretilen Silver Pro Mask’ın, Covid 19 kırma özelliği ISO 18184 test raporu ile belgelenmiştir.

Yıkandıkça antivirüs ve antibakteriyel özelliği kaybolmayan Silver Pro Mask, elde yıkamaya uygundur. Antivirüs ve antibakteriyel özelliği ile kendisini bakteri ve virüslerden arındırdığı için sadece kirlendiği zaman yıkanması yeterlidir.