Mart ayında başlayan normalleşme sürecinde vaka sayıları iyice artmaya başladı. Bir çok il Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı 100 bin nufüsa göre vaka sayısı haritasında kırmızı renge döndü. Koronavirüsün mutasyon geçirip daha bulaşıcı hale gelmesi nedeniyle vaka artışının önüne geçilemezken gözler Mart ayının son haftasında yapılacak Kabine Toplantısı'na çevrildi. Mart ayının son günlerinde yapılması beklenen kabinede Ramazan için ek tedbirler gelebileceği konuşuldu. Vaka ve vefat sayısının yükselmesi ile birlikte gözler Ramazan'a çevrildi. Olası ev ziyaretleri, toplu yemekler, teravih namazları topluluğun oluşmasına dair en büyük endişeler. Bu nedenle başta 22 ilimizde olmak üzere vaka Ramazan için kısıtlamalar konuşuluyor.

RAMAZAN'DA KISITLAMALAR GELECEK Mİ?

Bu illerde 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayılarında artış devam ettiği takdirde ramazanda yeni kısıtlamalar gündeme gelecek.

Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir ve Kocaeli'nin de bulunduğu 22 ilde ramazan ayı içerisinde restoran, kafe, çay bahçeleri ve kıraathaneler, bayrama kadar yeniden paket servise geçebilir.

Sabah gazetesine konuşan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, "Bu süreçte akraba, taziye ziyaretleri yapmayalım. Yakınlarımızla telefon üzerinden görüntülü görüşelim. Restoran ve kafelerde geçirdiğimiz süreyi kısa tutalım ve kalabalık mekânlarda çift maske takalım" uyarısı yaptı.

"TÜRKİYE MUTANTI OLABİLİR"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener "Tehlike büyük.Türkiye de üçüncü dalganın içerisinde. Bu tırmanış devam edecek olursa, tamamen kapanma dahi söz konusu" dedi.

Şener ayrıca " İngiltere, Afrika, Brezilya mutantı gibi Türkiye'de de henüz adı konmamış bir Türkiye mutantı olabilir. Bu mutantın tanımlanmasıyla tırmanışın sebebini de bu mutanta bağlayabiliriz" diye konuştu.