Pulver Colors Project kapsamında geliştirdiği Pulver Renk Rehberi projesiyle mimarların renk tercihlerini kolaylaştırmayı ve doğru renk seçim konusunda içerik sağlamayı amaçlıyor.

Türkiye'nin en fazla ihracat yapan ve üç kıtada 48 ülkeye satış gerçekleştiren toz boya firması Pulver, “Pulver Colors Project” çerçevesinde gerçekleştirdiği yeniliklerle mimarlara ve tasarımcılara fiziksel ve dijital çözümlerle destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda yürütülen Pulver Dijital Kartela, Pulver Renk Rehberi ve Pulver Talk/Webinar Serisi projeleriyle Pulver, marka bilinirliğini ve sunduğu projelerin yarattığı fayda ile mimarlarla olan iletişimini artırmayı hedefliyor. Pulver Colors Project başlığı altında yürütülen projelerden biri olan Pulver Renk Rehberi ile ise mimarların ve tasarımcıların renk tercihlerini kolaylaştırmayı ve doğru renk seçimi konusunda içerik sağlamayı amaçlıyor.

Renklerin altı gruba bölünerek hazırlanmasıyla oluşturulan Pulver Renk Rehberi’nde, renk uzayında bulunan siyahtan beyaza, kırmızıdan yeşile ve sarıdan maviye tüm renkler, gerek ana renk grupları gerekse doygunluğu azalan nötr renkler, bilimsel bir yaklaşımla analiz edilmiş. Renklere ait, renk derinliği (açıklık-koyuluk değeri), doygunluğu (renk uzayında akromatik eksene mesafesi) ve ısı konumu (aynı isimle anılan rengin sıcak veya soğuk yansımalı oluşu) göz önünde bulundurularak “renk tonu” odaklı altı grup hazırlanmış.

Rehber içerisinde, renk gruplarına ait genel çağrışım, her bir grup renginin doğru kontrast ve kombinasyon kullanımı ve o gruba ait renkler ile uyumlu yapı malzemeleri gibi bilgilere de yer verilmiş. Pulver Renk Rehberi’nde ‘’Işığın Özü’’, ‘’Modern Dinginlik’’, ‘’Doğadan Titreşimler’’, ‘’Eklektik Kurgular’’, ‘’Topraksı Keşifler’’, ‘’Kozmik Yansımalar’’ grup isimleri olarak tercih edilmiş.

Rehber içeriğinin daha anlaşılır olması açısından, her bir renk grubu içerisinde seçilmiş altı renk ve bu renklerin kullanıldığı mimari projelerin görsellerine de yer verilmiş. ‘’İstanbul Havalimanı’’, ‘’National Museum of Qatar’’, ‘’Ankara YHT Tren Garı’’, ‘’Selçuk Ecza Genel Merkez’’, ‘’190 Strand’’, ‘’Kuzu Effect’’, ‘’Dakar Arena Stadyum’’ ve ‘’İstanbul Bilgi Üniversitesi SantralIstanbul’’ Renk Rehberi’nde Pulver toz boyalarının kullanıldığı örnek referans projeler olarak yer alıyor.

Gruplar içerisindeki bulunan renkler, Pulver Habitat, Pulver Platinum, Pulver RAL Matt, Pulver RAL Texture ve Pulver Metallic kartelalarından özenle seçilmiş ve renklerin tümü ayrıca dijital ortama da taşınmış. Pulvercolors.com sitesi üzerinden Pulver Renk Rehberi’nde yer alan tüm renklerin dijital versiyonlarına erişim sağlayabilirsiniz.