Malatya Turgut Özal Üniversitesi, hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda atık yönetimi süreçlerinde çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunması amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında  ‘Sıfır Atık Belgesi'ni aldı.

Kahramanmaraş'ta yeni açılan bulvara Bahçeli'nin adı verildi Kahramanmaraş'ta yeni açılan bulvara Bahçeli'nin adı verildi

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Daha iyi ve sağlıklı yaşamak için doğanın ve çevrenin korunması önceliktir.  5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında  ‘Sıfır Atık Belgesi’ni üniversitemizin kuruluşunun ikinci yılında aldık. Covid-19 salgını ile mücadele döneminde ve bu süreç sonrasında çevre ve doğanın korunmasını hayati önem taşıdığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Önümüzdeki süreçte salgınlarla mücadele etmenin en önemli başlangıç noktası çevrenin ve doğanın korunması olacaktır. Sıfır Atık Yönetmeliği Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin tüm yerleşke ve birimlerinde taviz verilmeden yerine getirilecektir.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Sıfır Atık Yönetmeliğini kapsamında ‘Sıfır atık yönetim sistemi’ kurulan MTÜ ve bağlı birimlerinde uygulamalar başlatıldı.

Editör: TE Bilişim