ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Antalyalı şehit anneleri ve eşleri "Kınalı kuzularımız." dedikleri Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik "Üşümesin" diye atkı, bere ve eldiven ördü.

Kiminin oğlu, kiminin eşi terörle mücadele ederken vatan için şehit düştü. Çocuklarını, eşlerini toprağa verirken düşmanı sevindirmediler. "Vatan sağ olsun. Diğer çocuklarımızı da gerekirse askere göndeririz" diyen şehit anneleri ve eşlerinin vatan sevgisi, Zeytin Dalı Harekatı'nda da bir kez daha ortaya çıktı.

Harekatın başlamasının ardından Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneğinde toplanan şehit aileleri, "Kınalı kuzularımız. Yavrularımız" dedikleri askerlerin üşümemesi için atkı, bere ve eldiven örüyor. Bazı şehit anneleri de askerlerin bebekleri için de "Akılları arkada kalmasın" diye kazak örüyor.

Şehit Yusuf Yitmez'in annesi Fatma Yitmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun 22 yıl önce şehit olduğunu dile getirdi.

"Bir anne dünyaya getiriyor ama bin annenin çocuğu oluyor yavrularımız" diyen Yitmez, şunları söyledi:

"Allah ordumuza, devletimize, milletimize düzgünlük versin. Askerlerin hepsi bizim evladımız. Evelallah başaracaklarına inanıyorum. Bizim milletimiz Allah'a dayanır, çocuklarımız yıkılmaz."

Şehit Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut'un annesi Leyla Korkut ise oğlunun 6 yıl önce Hakkari'de şehit olduğunu söyledi. Şehit haberi aldıkça aynı acıyı yaşadığını ifade eden Korkut, "Askerlerimizin ayağına taş dokunmasın. Her gün Fetih Suresi okuyorum. İnşallah ordumuz muzaffer olur. Ördüğüm atkıyı inşallah bir asker oğlum boynuna takar, üşümez. Onlara baktıkça kendi çocuğum da orada savaşıyormuş gibi geliyor. Oğlumun atkı ve eldivenleri de duruyor. Onları da askerlerimize göndermek istiyorum." diye konuştu.

- "Vatana hizmetimiz devam ediyor"

Şehit Jandarma Komando Onbaşı Çetin Çakmak'ın annesi Ayşe Çakmak ise "Çocuklarımız üşümesin. Soğuktan korunsunlar' diye atkı, eldiven, bere örüyoruz" dedi.

Devletin bekası için harekatın yapılması gerektiğine dikkati çeken Çakmak, şunları söyledi:

"Çok gururluyuz. Başaracaklarına inanıyoruz. Allah yardımcıları olsun. Çocuklarımızı vatana hizmet ederken şehit oldu. Bizim vatana hizmetimiz devam ediyor. Ölene kadar da devam edecek. Dualarımızla yavrularımıza yardımcı oluyoruz."

Şehit Hakan Karakaya'nın annesi Fatma Karakaya ise oğlunun öldükten sonra hiç boş durmadığını, onun yarım bıraktığı vatan hizmetini sürdürdüğünü dile getirdi.

Askerlerin hepsini oğlu yerine koyduğunu anlatan Karakaya, "Oraya yakın bir yerde olsaydık daha çok yardımcı olurduk. Bütün askerler oğlum sayılır. Onların hep destekçisiyiz." dedi.

Şehit Jandarma Astsubay Murat Karakuş'un eşi Sevinç Karakuş da askerlerin vatan için savaştığı bir dönemde vatan için bir şeyler yapma gereği duyduklarını söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı'na sonuna kadar destek verdiklerini ifade eden Karakuş, "Kapımızdaki düşmana karşı elimiz bağlı duramazdık. Askerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Başarılı olacaklarına inanıyoruz. Bir nebze de olsa onlara yardım etmek istiyoruz. Yüreğimiz onlarla." diye konuştu.

Şehit Emniyet Müdürü Mehmet Yener'in eşi Hatice Yener ise askerlerin başarı haberlerini duyduklarında gururlandıklarını söyledi.

Şehit Kadir Can'ın eşi Ayşe Can de askerlere dua etmenin yanı sıra ihtiyaçlarını da karşılamaya çalıştıklarını anlatarak atkı, bere, eldiven ve çoraplarla birlikte bir de mektup göndereceğini vurguladı.

Can, "Yiğitlerimize" başlıklı mektubunda, "Şehit eşleri, evlatları ve annelerinden. Dualarımızda, yüreğimizdesin. Zaferle dönün. Sağsalim gelin. Bu vatanın size ihtiyacı var yiğitlerimiz. Bu bir yolculuk değil, şehit olma rıhtımı. Hayallerde hala o gidiş mehabeti. Yürüdüler bir koya az ilerde son durak. Ne tasa ne keder her birisi şen şakrak. Şehit Kadir Can hep yanınızda." ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilişim