Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangını kontrol altına alındı Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Hükümetin “tamamlayıcı emeklilik sistemi” adını verdiği kıdem tazminatını fona dönüştürme hazırlığı, sendikaları ayağa kaldırdı. Özellikle 1 milyon üye ile en büyük örgütlenme olan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Türk-İş) bağlı sendikalar, son üç genel kurulda oybirliği ile alınan ve bağlayıcı niteliği olan “Kıdem tazminatına dokunmak, genel grev nedeni” kararını yeniden gündeme getirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, kıdem tazminatı konusunda kesinlikle taviz vermeyeceklerini ifade etti.

Akçul, “Bizler kıdem tazminatı konusunda hiç taviz vermedik, verilmesine de müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse bütün varlığımızla direneceğiz. Kıdem tazminatı sadece biriken para değildir. Kıdem emekçinin güvencesidir, heba ettiği yıllarıdır, yıpranmasıdır, umududur. Emekçinin umudunu söndürmeye, hiçbir emekçi izin vermeyecektir.” şeklinde konuştu.

-“Kıdem Tazminatına Dokundurtmayacağız”

İşçinin, emekçinin alın teri geleceğinin teminatı olan kıdem tazminatlarına göz dikerek başlatılan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi dönüşüm sürecinin kesinlikle karşısında olduklarını belirten Başkan Akçul, “Son yıllarda ısıtılıp ısıtılıp farklı şekillerde önümüze koyulan kıdem tazminatlarının fona devredilmesi konusu, kamuoyunun büyük tepkisi sonucu geri çekilmişti. Ancak yine işçi haklarını gasp eden yeni bir modelle önümüze çıktılar. Yeni sisteme göre işçiler 60 yaşına kadar kıdem tazminatlarının sadece yüzde 25’ini alabilecek. 75 yaşına kadar da toplu ödeme alamayacak. İşveren, tazminat verme korkusu olmadan işçi kıyımı yapabilecek. Bu iş hukuksuzluktur, bu iş emekçinin geleceğini mezara koymaktır. Kıdem tazminatı işçinin son kalesidir ve kırmızı çizgisidir. İşçilerimizin, emekçilerimizin zararına olan her türlü girişimin, yeni oluşumların, önümüze süslü paketlerde sunulmaya hak gasplarının çalışılan sonuna kadar karşısındayız. İşçinin teminatı kıdem tazminatına dokundurtmayacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim